Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.11.25. - szerda, Katalin napja van.

Kormányhivatalok

Orbán Viktor adta át a kormánymegbízottak kinevezését

2014. július 18. 18:54
Orbán Viktor adta át a kormánymegbízottak kinevezését

A fővárosi és megyei kormányhivatalok vezetőinek kinevezésekor mondott beszédében Orbán Viktor miniszterelnök elondta: a jelenlegi államélet megyei szintű igazgatásához szükséges tudást különböző helyekről gyűjtötték össze a most kinevezett kormánymegbízottak, akik alkalmasak a munka ellátására, ennek garanciája a személyiségük.


A miniszterelnök július elsejei hatállyal nevezte ki a fővárosi és megyei kormányhivatalok vezetőit. A kormánymegbízottaknak egyszerre van küldetésük, szakmájuk és feladatuk. Nemcsak ellátják a munkájukat, hanem a szakmát jól ismerve magas színvonalú vezetői munkát kell végezniük, folyamatosan szem előtt tartva hivatásuk mélyebb értelmét, az ezeréves magyar állam képviseletét - tette hozzá a kormányfő. Kijelentette: 2015 januárjára újragondolják a középszintű közigazgatási hatásköröket, és ez új munkaköröket, feladatokat ígér a kormánymegbízottaknak is. A jelenlegi néppárti kormányzás lényege az, hogy állam dolga nem az emberek életének megnehezítése, hanem a megkönnyítése. A miniszterelnök azt kérte a kormánymegbízottaktól, hogy ha úgy látják, bizonyos szabályok nem felelnek meg ennek a célnak, akkor azt jelezzék.

 

 

Orbán Viktor adta át a kormánymegbízottak kinevezését
A kormányfő - Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára - Bács-Kiskun megyében Kovács Ernőt, Baranyában Horváth Zoltánt, Békésben Gajda Róbertet, Borsod-Abaúj-Zemplénben Demeter Ervint, Budapesten György Istvánt, Csongrád megyében Juhász Tündét, Fejérben Simon Lászlót, Győr-Moson-Sopron megyében Széles Sándort, Hajdú-Biharban Rácz Róbertet, Heves megyében Pajtók Gábort, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Kállai Máriát, Komárom-Esztergom megyében Kancz Csabát, Nógrádban Szabó Sándort, Pest megyében Tarnai Richárdot, Somogyban Neszményi Zsoltot, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Kozma Pétert, Tolnában Horváth Kálmánt, Vas megyében Harangozó Bertalant, Veszprém megyében Takács Szabolcsot, Zalában pedig Rigó Csaba Balázst nevezte ki kormánymegbízottnak.


MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu