Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.23. - Friday, Alfréd napja van.

Kormányhivatalok

Népszerű a kormányablak a magyarok ügyintézési szokásai szerint

2021. March 05. 11:15
Népszerű a kormányablak a magyarok ügyintézési szokásai szerint

A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. online felmérést indított a magyarok elektronikus ügyintézési szokásainak feltérképezése céljából, amelyből kiderült: sokan foglalknak időpontot a kormányablakokba az elektronikus rendszeren keresztül. 

A NISZ-nek nagy szerepe van az e-közigazgatási rendszerek működtetésében. Felmérésükben az ügyintézési szokásokat térképezték fel, eredményeik alapján tavaly ötszörösére nőtt a magyarorszag.hu látogatóinak száma. A járvány miatt is nőhetett az online ügyintézés népszerűsége, de a fejlesztések miatt is csábító lehetett a lakosságnak az egyszerűbb ügyintézési forma.  

 

Ügyfélfogadás

 

A 2019-es adatokhoz képest tavaly ötszörösére nőtt a magyarorszag.hu látogatóinak száma, ez 51 millió ügyintézést jelent. A legnépszerűbb elektronikus ügyintézési szolgáltatás a Jármű Szolgáltatási Platform adatigénylése volt, második helyen végzett eddig az eBEV szolgáltatás, a kormányablak pedig az előkelő harmadik helyen szerepel az okmányirodába való időpont foglalással.  

 

A NISZ még mindig várja a felhasználók visszajelzéseit az oldalon tapasztaltakkal kapcsolatban. A portált ezek által tudják majd fejleszteni és bővíteni a jövőben. A véleménynyilvánítást névtelenül, az egy éve megújult központi e-ügyintézési portálon lehet megtenni. 

 

 

M. A. 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu