Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.24. - Wednesday, György napja van.

Kormányhivatalok

MI segíti a kormányablakok működését

2022. October 20. 05:27
MI segíti a kormányablakok működését

A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt bejelentette, hogy országosan közel 200 kormányablakban mesterséges intelligencia segíti az ügyintézést.

A lakosságnak lehetősége van Mesterséges intelligenciával támogatott érintőképernyős pontokon ügyeiket intézni országosan minden kormányablakban. A jövőben néhány ügyet ügyintézőre várás nélkül, önállóan, elektronikusan tudnak elintézni az ügyfelek.

 

A projekt nagyon sok pénzből valósul meg

 

Az elektronikusan elintézhető ügyek közé tartozik a vezetői engedély vagy a személyigazolvány pótlása, gépjárművekkel kapcsolatos ügyintézés, anyakönyvi kivonatok és erkölcsi bizonyítvány igénylése. A későbbiekben további ügytípusokkal bővül a rendszer.

 

Az önkiszolgáló terminálokon kamera, mikrofon, ujjlenyomat- és okmányolvasó, hangszóró, nyomtató, bankkártya-terminál, valamint aláíró pad található. A rendszer lépésről lépésre vezeti végig a felhasználót az ügyintézés menetén, és az azonosítás is a mesterséges intelligencia segítségével történik, amely az egyik legbiztonságosabb azonosítási forma.

 

A projekt 2,6 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg.

 

BG

Forrás: MTI, MagyarNemzet

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu