Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Kormányhivatalok

Még tovább igényelhető a bértámogatás

2021. April 30. 14:44
Még tovább igényelhető a bértámogatás

A kutatás, fejlesztés és innováció területén dolgozók után igényelhető bértámogatás kérelmének beadási határideje kitolódott, május 23-ig van lehetősége a munkáltatóknak a szükséges iratok benyújtására. A kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának részére lehet ezt megtenni.  

Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerint idén 16 ezernél is többen igényelték a kutatók és fejlesztők bértámogatását országszerte. A programot a tavalyi nagy sikernek köszönhetően januárban nyitották újra, a kérelmek pedig május 23-ig beadhatók a munka.hu oldalon. 

 

Az ITM közleménye szerint eddig összesen 12 milliárd forint jutott a szektorra a bértámogatás keretéből. A Kutatók és fejlesztők innovatív bértámogatása programban a legtöbb résztvevő budapesti, de Veszprémből és Pest megyéből is jelentős mennyiségű igénylés futott be. 

 

 

Ahogy Bodó elmondta: az igénylést benyújtó vállalkozások főként a feldolgozóipar, az információ-kommunikáció és a szakmai, tudományos, műszaki tevékenység ágazatokban működnek. 

 

A járványhelyzetben minden szektor munkavállalói támogatása fontos, ugyanígy a magasan képzett szakembereké. Jelenlétük elengedhetetlen a gazdaság újra nyitásához, ezért a bértámogatásuk is fontos. Jelen támogatással a vállalkozások meglévő és újonnan felvett munkavállalóik után kaphatnak pénzt abban az esetben, ha azok informatikusok, mérnökök, kutatók.  

 

Az ITM emlékeztetett közleményében, hogy a programban a három hónapos időtartamra biztosított támogatás egy főre eső összege nem haladhatja meg a havi 318 920 forintot. A megítélt támogatást a munkáltató kapja, annak fejében köteles legalább három hónapig továbbfoglalkoztatni érintett munkavállalóit, munkabérüket nem csökkentheti. 

  

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu