Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.20. - Monday, Bernát, Felícia napja van.

Kormányhivatalok

Már igényelhető az elhelyezkedési juttatás

2021. April 16. 11:37
Már igényelhető az elhelyezkedési juttatás

A közfoglalkoztatottak április 16-tól már igényelhetik az elhelyezkedési juttatást a kormányhivataloknál, amely 45 ezer pluszt jelent havonta, adta hírül az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A "Közfoglalkoztatásból versenyszférába" program keretösszege félmilliárd forint.  

Az ITM közleménye szerint a program résztvevői a Gazdaságvédelmi Alap forrásaiból részesülhetnek áprilistól. A kérelmeket a helyileg illetékes kormányhivataloknál tudják benyújtani az igénylők, vagy a járási és fővárosi kerületi hivatalokhoz adhatják be a szükséges papírokat. A dokumentumok listája és a részletek ide kattintva érhetők el.  

 

Mezőgazdasági közmunkásoknak is járhat

 

A félmilliárd forint keretösszegű program akár 1-2 ezer embert is hozzásegíthet életkörülményei javulásához a közfoglalkoztatási szférában. Az elsődleges munkaerőpiacon tudnak elhelyezkedni. A program nemcsak a támogatást tűzte ki célul, hanem új adófizető munkahelyek létrehozását is.  

 

Az ITM közleménye szerint azok a közmunkások, mezőgazdasági idénymunkát végző közfoglalkoztatottak, akik megfelelő szakképzettséggel rendelkeznek, a program segítségével visszatérhetnek a versenyszférába, maguk mögött hagyva a közfoglalkoztatási szektort. Ennek megkönnyítéséért folyósítják az igénylőknek az elhelyezkedési juttatást. Mint írják, minél hamarabb lép ki valaki a közfoglalkoztatásból, annál több támogatáshoz juthat, hiszen a hátralévő időre utólag kapja meg a havi 45 600 forintot.  

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu