Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Kormányhivatalok

Kormányhivataloknál lehet érdeklődni a KFI bértámogatásokról

2021. January 08. 17:03
Kormányhivataloknál lehet érdeklődni a KFI bértámogatásokról

A kutatási, fejlesztési és innovációs szektor újabb bértámogatására hétfőtől lehet benyújtani a pályázatokat, amely által a magasan kvalifikált szakembereket tarthatják meg a cégek, hiszen a bértámogatással kisebb az esélye az elvándorlásnak.  

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint eddig 17 milliárd forintnyi pályázati pénzt osztottak szét a vállalkozások között. A stratégia a munkavállalónak is jó, hiszen stabil lesz a munkahelye. A cégeknek a támogatott dolgozókat a támogatás felvételétől számított legalább három hónapig foglalkoztatniuk kell. A munkáltató pedig a járvány miatti kedvezőtlen helyzet miatt el tudja utalni fizetésként a megfelelő összeget, így biztosan nem veszíti el a jó munkaerőt.  Könnyebb lesz a bérkifizetés

 

A támogatást főleg mérnökök, kutatók, informatikusok után lehet felvenni pályázat után. A felvehető összeg maximum 318 ezer forint lehet, és újonnan felvett dolgozókra is kérhető. Ha egy vállalkozás részt szeretne venni a bértámogatási programban, a kormányhivatal foglalkoztatási osztályára tudja beadni kérvényét február 8-ig. A részletek ide kattintva érhetők el. 

 

 

M. A. 

Forrás:mti

 
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu