Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.09. - Saturday, Natália napja van.

Kormányhivatalok

Kormányablakká alakították a nyergesújfalui okmányirodát

2018. August 05. 11:36
Kormányablakká alakították a nyergesújfalui okmányirodát

Átadták a Nyergesújfalun kialakított kormányablakot, az ünnepségen Tuzson Bence arról beszélt, hogy a kormány csökkenteni fogja az intézendő ügyek számát.

Egy munkacsoport egyenként áttekinti a Magyarországon létező 2200 ügytípust és javaslatot tesz az intézni szükséges ügyek számának csökkentésére - mondta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára. Tuzson Bence hozzátette: a kormányzat célja, hogy megszüntesse a felesleges ügyintézést, például vannak olyan bejelentési kötelezettségek is, amelyek esetében a beérkező információkkal sem ellenőrzési, sem statisztikai szempontból nem kezd semmit az állam.

 

Kormányablakká alakították a nyergesújfalui okmányirodát

A kormány csökkenteni fogja az intézendő ügyek számát

 

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy korábban már áttekintették az eljárási kérdéseket, aminek az eredményeit a közigazgatásra vonatkozó új törvényi szabályozásba foglalták. Kancz Csaba, Komárom-Esztergom megye kormánymegbízottja elmondta, a nyergesújfalui városháza földszintjén kialakított kormányablak létrehozására 50 millió forintot fordítottak. Az intézményben négy munkahelyen várják az ügyfeleket, akik 121 fajta ügytípust azonnal elintézhetnek.

 

MTI/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu