Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Kormányhivatalok

Klaszter alakult a mesterséges intelligencia e-közigazgatásban való alkalmazásáért

2021. August 13. 07:38
Klaszter alakult a mesterséges intelligencia e-közigazgatásban való alkalmazásáért

Az Infokommunikációs és Információtechnológiai Nemzeti Laboratórium keretein belül klaszter alakult annak érdekében, hogy a mesterséges intelligenciát hatékonyan alkalmazzák az e-közigazgatásban.

A Biztonságos Digitális Társadalom Innovációs Klasztert (BDTIK) a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI), az IdomSoft Informatikai Zrt., a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., az ELKH Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet, illetve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem részvételével alapították meg.

 

Az eredményeket az e-közigazgatás fejlesztésére használják fel

A tagok összehangolják kutatás-fejlesztési tevékenységüket annak érdekében, hogy ötleteikkel segítsék a digitális társadalmat.

 

Az Infokommunikációs és Információtechnológiai Nemzeti Laboratórium egyik célja, hogy elősegítsék a nemzeti adatvagyon célirányos felhasználását, míg a másik, hogy fejlessze a kutatásokkal kapcsolatos kompetenciákat.

 

A klaszter, a kapott eredményeket a közigazgatás fejlesztéséhez használja fel. A későbbiek során a céljuk, hogy a Magyar Állam a részeredményeket saját érdeke szerint nemzetközi környezetben is felhasználja.

 

BG

Forrás: MTI

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu