Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.23. - Friday, Alfréd napja van.

Kormányhivatalok

Juhász Tibor kormánymegbízott szerint a járási hivatalok elindulása óta a munkavégzés zökkenőmentes

2013. June 21. 19:00
Juhász Tibor kormánymegbízott szerint a járási hivatalok elindulása óta a munkavégzés zökkenőmentes

A Somogy Megyei Kormányhivatal vezetője, Juhász Tibor Kormánymegbízott mind a 8 Somogy megyei járási hivatalban látogatást tett, többek között a tapasztalatairól kérdeztük soron következő interjúnkban.

- A közelmúltban a Somogy Megyei Kormányhivatalban tett látogatást Dr. Virág Rudolf, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) területi államigazgatás fejlesztésével kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős helyettes államtitkára. Minek a kapcsán egyeztettek?

- A helyettes államtitkár úrral a Somogy megyei kormányablakok kialakításával kapcsolatos aktuális kérdésekről tárgyaltunk. Dr. Virág Rudolf kormányhivatali látogatása során a kormányhivatal épületében megtekintette a jelenlegi egyetlen Somogy megyei Kormányablakot, majd a szakmai egyeztetésen szó esett az ez év végétől elinduló többi - várhatóan összesen 12-13 - megyei integrált ügyfélszolgálatról is, különös tekintettel a megyeszékhelyen kialakításra kerülő legnagyobb Kormányablakról.

Juhász Tibor


Juhász Tibor Kormánymegbízott, a Somogy Megyei Kormányhivatal vezetője nyilatkozott lapunknak


- Az elmúlt időszakban mind a 8 Somogy megyei járási hivatalban látogatást tett. Milyen tapasztalatokra tett szert?
- Somogy megyében 2013. január elsejétől 8 járás alakult Barcs, Csurgó, Fonyód, Marcali Nagyatád, Kaposvár, Siófok és Tab járásközpontokkal. Május elején a főigazgató úrral egymást követően valamennyi járási hivatalba ellátogattunk és az ottani apparátusi értekezleteken személyesen tájékozódtunk a hivatalok első négyhónapos működéséről és az ügyintézés tapasztalatairól. Azt mondhatom, az eddigi tapasztalatok szerint a járási hivatalok elindulása után a munkavégzés zökkenőmentes, a Somogy megyei ügyfelek megszokták az új rendszert, az önkormányzatoktól átkerült dolgozók pedig az esetleges kezdeti bizonytalanságuk után megnyugodtak. A kormányhivatal törzshivatala mindent megtesz annak érdekében, hogy a 8 Somogy megyei járási hivatalba érkező ügyfelek ugyanahhoz a magas minőségű szolgáltatáshoz jussanak személyes ügyeik elintézése során, amit a megyeszékhelyen élő állampolgárok megkapnak. A sokat emlegetett „Jó Állam” idea megvalósulása illetve az abban való részvétel és annak kialakítása úgy gondolom mindannyiunk személyes és hazánk hosszú távú érdeke. A Siófoki Járási Hivatal apparátusi értekezletén részt vett Dr. Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásokért és választásokért felelős államtitkára. Az államtitkár asszony elmondása szerint országszerte jók a tapasztalatok, ami engem abban erősít meg, hogy jó úton haladunk.

A Somogy Megyei Kormányhivatal vezetője, Juhász Tibor Kormánymegbízott

A Siófoki Járási Hivatal apparátusi értekezletén részt vett Dr. Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásokért és választásokért felelős államtitkára- Nemrég ügysegédekkel találkozott, hogyan tudna beszámolni a munkájukról?
- Véleményem szerint a területi közigazgatási reform egyik kulcseleme az ügysegédi hálózat elindítása és működtetése. A 8 Somogy megyei járás területén 48 települési ügysegéd áll az ügyintézési helyszínnel nem rendelkező településeken élők rendelkezésére közigazgatási ügyeik intézésében. Somogy megyében az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az ügysegédek több olyan kéréssel is találkoznak, amelyek nem tartoznak közvetlenül a feladataik közé. Ilyen például a különféle helyi adók bevallása vagy más egyéb okmányok kitöltése. A közelmúltban egy munkaértekezletet tartottam a megyei ügysegédeknek és azt kértem tőlük, hogy ilyen esetekben is nyújtsanak segítséget a rászorulóknak, hasonlóan, ahogyan egyébként eddig is tették. Az ő lelkiismeretes munkavégzésük kiemelten fontos, a területi közigazgatási reform végső célja ugyanis az elégedett ügyfél.

Juhász Tibor kormánymegbízott

Juhász Tibor kormánymegbízott az elmúlt időszakban mind a 8 Somogy megyei járási hivatalban látogatást tett- Hogyan alakult az elmúlt hónapok során a helyi Kormányablak forgalma, népszerűsége?
- A területi közigazgatás átalakításának utolsó lépcsőfokai a kormányablakok. A reform általi valódi egyablakos ügyintézés, az év végén az okmányirodák bázisán elinduló vidéki kormányablakokban fog kiteljesedni. Somogy megyében jelenleg a megyeszékhelyen egy, az év harmadik negyedévétől folyamatosan indulva 13 ilyen integrált ügyfélszolgálati iroda, azaz kormányablak lesz. A tervek elkészültek, a munkálatok befejezése után az év végétől a Somogy megyei ügyfelek immár a legmodernebb körülmények között intézhetik megyeszerte ügyeiket napi 12 órás nyitva tartás mellett.MCOnet-KT

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu