Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Kormányhivatalok

Jövőbeni Heves megyei beruházásokról konzultált a Kormányhivatal - interjú Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízottal

2015. June 04. 15:32
Jövőbeni Heves megyei beruházásokról konzultált a Kormányhivatal - interjú Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízottal

A Heves Megyei Kormányhivatal vezetőjét dr. Pajtók Gábort többek között arról kérdeztük, hogy a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) képviselői májusban a Heves megyei Adács településre látogattak.

- Mi volt a HIPA-val való találkozó lényege, és milyen eredménnyel zárult?
- A közelmúltban megkezdődött az Apollo Tyres 142,5 milliárd forintos beruházása Gyöngyöshalászon. Adács település Gyöngyöshalász közvetlen közelében, gazdasági vonzáskörzetében, az M3-as autópálya déli oldalán található. Azokat az adácsi területeket, amelyek ipari beruházások tekintetében számba vehetőek, a település vezetősége korábban, a helyi rendezési terv módosításával már erre alkalmas területté nyilváníttatta.

dr. Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott

 

Interjú a Heves Megyei Kormányhivatal vezetőjével dr. Pajtók Gáborral

 


Tájékoztattam Ócsai László polgármestert és dr. Kiss László jegyzőt arról, hogy a kormányhivatal milyen hatósági eljárásokban tudja az esetleges jövőbeni befektetésekhez szükséges előfeltételek megteremtést meggyorsítani, a kedvező, befektetőbarát környezet kialakítást hatósági oldalról támogatni.


A konzultáción részt vettek a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) képviselői, Bogáthy Gyula és Domonkos Klaudia is. Az ügynökség munkatársai információval látták el Adács önkormányzati vezetőit a HIPA befektetés-ösztönzési programjáról, annak helyi szinten alkalmazható elemeiről.
Gyöngyös környékén az indiai Apollo beruházása immár a második nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás, amelyet a kormány is támogat. Mint ismert, 2014 márciusában a P&G 20 milliárd forintos beruházásával 150 új munkahelyet teremtett itt. Az Apollo új gyárával közvetlenül 475, közvetetten pedig közel ezer munkahely jön létre Heves megyében.

 

Kormányablak (Eger, Gyöngyös)

 

Heves megyében két Kormányablakban (Eger, Gyöngyös) is benyújthatják kárigényüket a Quaestor károsultak

 

 


Adácsot kedvező adottságai, a szomszédságában felhalmozódott tudás és földrajzi fekvése alkalmassá teszi arra, hogy komolyabb nagyságrendű beruházásoknak adhasson otthont. A kormányhivatal minden egyes új Heves megyei munkahely létrehozásét igyekszik támogatni, így a potenciális beruházási területek önkormányzati vezetőivel a folyamatos párbeszéd kiemelten fontos feladat tekintendő.

- Heves megyében két Kormányablakban (Eger, Gyöngyös) is benyújthatják kárigényüket a Quaestor károsultak 2015. május 6-ától. Van már esetleg összesítésük, hogy hányan, és mekkora összegre nyújtottak be igényt a megyében?
- A gyöngyösi kormányablakban közel 600 fő, az egri integrált ügyfélszolgálaton pedig mintegy 1300-an nyújtották be kérelmüket. A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint országosan kérelmek a kétharmadát a kormányablakok fogadták be. Az összegek tekintetében nem tudunk tájékoztatást nyújtani, mert az ügyfelek a kérelmeket zárt borítékban adják át az ügyintéző munkatársaknak.

 

MCOnet-KT

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu