Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Kormányhivatalok

Interjú Széles Sándorral,Győr-Moson-Sopron megye Kormánymegbízottjával a járások kialakításával kapcsolatban

2012. October 29. 15:26
Interjú Széles Sándorral,Győr-Moson-Sopron megye Kormánymegbízottjával a járások kialakításával kapcsolatban
Széles Sándort, Győr-Moson-Sopron megye Kormánymegbízottját, a Megyei Kormányhivatal vezetőjét járási hivatalok felállításával kapcsolatban kérdeztük.

Széles Sándor- Hogyan alakul 2013-tól a járási rendszer Győr-Moson-Sopron megyében?
- A járási rendszer 2013. január 1-jével veszi kezdetét. Győr-Moson-Sopron megyében 7 járás jön létre Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár, Tét, Pannonhalma, Csorna és Kapuvár székhellyel.


- Hogyan halad a járások előkészítése?
- A járási hivatalok felállításához szükséges feltételek megteremtése az ütemterv szerint halad. Október 18-án, október 19-én és október 25-én kerül sor az átadás-átvételi megállapodások aláírására.

Győr-Moson-Sopron


- Mik a tapasztalatok a Kormányablakokat illetően?
- A megyében két városban, Győrben és Sopronban működik jelenleg kormányablak, de ez a szám jövő év végére a terveink szerint kilencre fog növekedni: a járásszékhely településeken, illetve Fertődön és Jánossomorján is felkereshetik hamarosan az állampolgárok a Kormányablakokat. A Kormányablakokkal kapcsolatban csak pozitív tapasztalatokkal rendelkezünk, az ügyfelek elégedettek az ott nyújtott szolgáltatásokkal, az ügyfélbarát megoldásokkal. A Kormányablakok rendszerének kialakítása folyamatban van: a Kormányablakok száma országos szinten 29-ről 300-ra fog bővülni, ahol több mint 2000 ügyet lehet majd elintézni egy helyen.   A felkészült és ügyfélszolgálati munkára rátermett tisztviselők toborzása és kiválasztása is elkezdődött már.

A járási rendszer kialakításának végső célja, hogy az állampolgárok a lehető legegyszerűbben tudják majd az állammal kapcsolatos ügyeiket intézni. Ezt szolgálják majd a kormányablakok is. A cél az, hogy ne az állampolgár menjen az ügy után, hanem az állam szolgáltató jellege erősödjön az állampolgári ügyintézés nagyobb hatékonysága érdekében.


MCOnet-KT

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu