Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.11.26. - szombat, Virág napja van.

Kormányhivatalok

Interjú Gajda Róberttel a Békés megyei közigazgatás fejlesztésével kapcsolatban

2015. február 11. 14:43
Interjú Gajda Róberttel a Békés megyei közigazgatás fejlesztésével kapcsolatban

A Békés megyei járások közreműködésével létrehozott közös weboldal indulásáról szóló sajtótájékoztatót tartott Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, valamint a megye járási hivatalainak hivatalvezetői 2015. február 11-én.

A Békés Megyei Kormányhivatal az országban egyedülálló módon olyan internetes portált indít, amelyen a látogatók a járási hivatalok munkájáról kaphatnak tájékoztatást. Elkészült a mobil verzió is, lehetővé téve azt, hogy a naprakész tartalmak az egyre gyorsabban terjedő mobil készülékeken is kényelmesen és gyorsan elérhetőek legyenek. A weboldal a www.bekesijarasok.hu címen érhető el.

 

Interjú Gajda Róberttel a Békés megyei közigazgatás fejlesztésével kapcsolatban

 

 

Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, Békés megyei JárásokGajda Róbert kormánymegbízott ennek kapcsán így nyilatkozott: 2010-ben a kormánynak az egyik nagyon fontos célkitűzése volt az, hogy a közigazgatást megreformálja: szerették volna, ha a közigazgatás ügyfélközpontú lenne, ha gyorsan működne, átlátható és olcsóbb lenne. Ennek mentén indult el a közigazgatás átszervezése, 2011-ben fel tudtak állni a kormányhivatalok, és 2013.január 1-én pedig megkezdték működésüket a Járási Hivatalok.

Megjegyezte: szeretnénk, ha előtérbe kerülne az egyablakos ügyintézés és az állampolgárok a lakóhelyükhöz minél közelebb tudnák elintézni azokat az ügyeket, amelyeket szolgáltatásként az állam tud feléjük nyújtani. Ezért nagyon fontos, hogy a járási hivatalokban, a települési székhelyeken az egyablakos ügyintézés,valamint az ezzel kapcsolatos körülményeknek a megteremtése megtörténjen.

Gajda Róbert kitért arra is, hogy nemrégen újabb kormányablakokat adtak át Békés megyében, Gyulán és Orosházán. Hozzátette: Idén októberig még nyolc Kormányablak fog átadásra kerülni a megyében. A földrajzi és tömegközlekedési adottságokat figyelembe véve a kilenc járási székhely mellett szeretnénk a Gyomaendrődi járáshoz tartozó Dévaványán és az Orosházi járáshoz tartozó Tótkomlóson még egy-egy kormányablakot kialakítani - zárta interjúját a Békés megyei Kormánymegbízott.

 

 

 

Gajda Róbertet a Csaba TV is megkérdezte a témában

 

MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu