Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.09. - Saturday, Natália napja van.

Kormányhivatalok

Ingyenes energetikai tanácsadást nyújt a Magyar Mérnöki Kamara

2021. October 22. 12:50
Ingyenes energetikai tanácsadást nyújt a Magyar Mérnöki Kamara

Az Országgyűlés törvénymódosítást követően a Magyar Mérnöki Kamara tevékenységébe építette az ingyenes energetikai tanácsadást a magánszemélyek és kisvállalkozók részére.

Az Országgyűlés módosította az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvényt (Ehat.), mellyel a Magyar Mérnöki Kamara szervezeti feladatai közé került a lakossági és kisvállalkozói energetikai tanácsadás.

 

A Magyar Mérnöki Kamara díjmentes tanácsadásán keresztül szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy az építkezők, felújítók, valamint ingatlanvásárlók energiát takarítsanak meg. Ezzel együtt céljuk elősegíteni hazánk szén-dioxid-kibocsátással kapcsolatos vállalásainak teljesítését.

 


A szolgáltatás igénybevételéhez kellenek számlák

 

A kamaránál energetikusok, épületgépészek, építőmérnökök nyújtanak tanácsadást a nyílászárók cseréjétől a falak szigetelésén, megújuló energia használatán át a fűtési, elektromos rendszerek kiépítéséig, alkalmazott technológiák megújításáig.

 

Az ingyenes tanácsadás feltétele, hogy az érintettek vállalják a nyomon követéssel járó kötelezettségeket.

 

Sajnos sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen energetikai fejlesztés lenne a legfontosabb számukra, ha pedig energiamegtakarításról van szó, azonnal a nyílászárókra gondolnak.

 

A szolgáltatás a www.mmk.hu/tanacsadas oldalon vehető igénybe, mely regisztrációhoz kötött. A tanácsadáshoz szükség van a havi vagy éves elszámoló villanyszámlára, gázszámlára, az épületet bemutató tervrajzra, vázlatra, és - ha van - energetikai tanúsítványra.

 

BG

Forrás: MTI, Magyar Mérnöki Kamara 
A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu