Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.20. - Monday, Bernát, Felícia napja van.

Kormányhivatalok

Hétvégén is oltatnának a kormányhivatalok

2021. February 19. 10:10
Hétvégén is oltatnának a kormányhivatalok

A tömeges oltási szakaszba ért Magyarország, a zökkenőmentes járvány elleni védekezés miatt a kormányhivatalok hétvégi munkavégzésre ösztönzik az orvosokat. Körlevélben tudakolják a fővárosi rendelőktől, melyik szakember vállalja az extra munkát a járvány idején. 

A levélben megköszönik az eddigi felelősségteljes munkát majd kitérnek rá, hogy egyre nagyobb mennyiségben érkeznek a védőoltások az országba. Hogy a lakosság minél előbb megkapja a védettséget, a kormányhivatali kommüniké szerint elengedhetetlen az, hogy hétvégén is adjanak be oltásokat a pácienseknek.  

 

Számítanak a háziorvosok elkötelezettségére ebben és arra kíváncsiak, ki tudja vállalni a hétvégi munkarendet is. Levelük végén jelzik, hogy visszajelzést várnak a szakemberektől 

 

Oltóanyag

 

Az EU által engedélyezett, forgalomban lévő koronavírus elleni vakcinákból egy embernek két adagra van szüksége a teljes immunitáshoz. Két hétnek kell eltelnie a két oltás közt, amelyet az idősebbek akár otthonuk kényelmében is beadathatnak, vagy egyeztetés után a háziorvosnál is, de külön erre a célra hoztak létre oltóközpontokat országszerte. Folyamatosan érkeznek ide a vakcinák, amelyet önkéntes alapon be lehet adatni; regisztrációt követően.  

 

 

M. A. 

Forrás: telex.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu