Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.21. - szombat, Konstantin napja van.

Kormányhivatalok

Felújítják a tatabányai Megyeházát

2018. január 24. 08:50
Felújítják a tatabányai Megyeházát

Tatabányán megkezdődik az 1952-ben épült Megyeháza felújítása, ami egy komplex program része. A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal egymilliárd forintot meghaladó forrást nyert el közhivatalok energetikai korszerűsítésére.

A Megyeháza szerkezeti állapota jó, azonban a hatvan évnél idősebb fa- és a később beépített fémablakok mára alig használhatók. A 640 millió forintos korszerűsítés keretében újakra cserélik az összes nyílászárót, a teljes fűtési rendszert és kívülről szigetelik a falakat. A délkeleti és délnyugati homlokzatokra külső lamellás árnyékolókat építenek be, míg a tetőre napelemes rendszert telepítenek.

 

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal egymilliárd forintot meghaladó forrást nyert el közhivatalok energetikai korszerűsítésére

 

 

A munkálatok várhatóan 2018 októberében fejeződnek be. A beruházás túlnyomórészt európai uniós forrásból valósul meg. A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal eddig Esztergomban, Komáromban, Tatán és Tatabányán újította fel földhivatalokat, valamint a járási foglalkoztatási osztályok épületeit. Több helyen különös figyelmet kellett fordítani a műemléki jelleg megőrzésére.

 

MTI/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu