Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Kormányhivatalok

Elindították az online időpontfoglaló rendszert

2021. April 27. 15:01
Elindították az online időpontfoglaló rendszert

Annak érdekében, hogy az oltási program ütemesen folytatódjon, megnyitották az online időpontfoglaló rendszert-jelentette be György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az Operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

György István az országos oltási munkacsoport vezetője is, elmondta, hogy az online időpontfoglaló rendszert 2 napos sikeres tesztelést követően nyitotta meg az országos oltási munkacsoport. Innentől kezdve mindenki, akit még nem oltottak be, regisztrálni tud időpontot az interneten.

 

 

Hétfőtől szerdáig a kórházi oltópontokra lehet időpontot foglalni Sinopharm- vakcinával való oltásért az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltató Tér lakossági portálján, az www.eeszt.gov.hu címen. Minden fontos tudnivalót a koronavirus.gov.hu oldalon találnak meg, az időpontfoglalás elérhetőségével együtt.

 

Az államtitkár közölte, hogy az oldalra regisztráltak pár perc alatt le tudják foglalni az oltás időpontját a rendszerben, hogy melyik napon, hány órakor és melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni. Az oldalon való belépéshez a TAJ számot és a születési időpontot kell megadni.

 

A sikeres időpontfoglalásról visszaigazoló emailt kapnak, mely kinyomtatható, továbbá az oltás előtti napon egy emlékeztető emailt küldenek, hogy ne felejtsék el az időpontot. Mindenki csak egyszer tud időpontot foglalni, ami véglegesített foglalás után nem módosítható.

 

Az érvényesen regisztrálók, akiknek az adataikat már visszaellenőrizték, az ország valamennyi oltópontjára tudnak időpontot foglalni, de figyelni kell arra, hogy a 2. oltást 1 hónap múlva ugyanott fogják beadni, ahol az elsőt is.

 

Az államtitkár mindenkit arra kért, hogy akik időpontot foglaltak, jelenjenek meg az oltópontokon, bár hozzátette akinek "közbe jött valami" és valamilyen oknál fogva nem tud elmenni, később is jogosult lesz oltásra.

 

Szó volt még arról, hogy 600.000 Sinopharm-vakcina érkezett a hétvégén, melynek felét a kórházi oltópontoknak, a másik felét a háziorvosoknak adják át. Előfordulhat, hogy a háziorvosok telefonálnak a regisztráltaknak, ezért kérték, hogy jelezzék, ha már van időpontjuk, mert akkor mást fog keresni, akinek felkínálhatja a vakcinát. Kérték továbbá, hogy senki ne tartson fent két időpontot: egyet a rendszerben, egyet pedig a háziorvosnál, mert előfordulhat, hogy emiatt nem jut oltás valakinek, aki várna rá.

 

Az időpontfoglaló rendszer hatalmas terhet vesz le a háziorvosok, asszisztensek és adminisztrátorok válláról, mert eddig az oltások beadása mellett, az oltópontokra is ők irányították a praxisukhoz tartozó regisztráltakat- jegyezte meg György István államtitkár.

 

Az államtitkár kiemelte, hogy a héten hatalmasat tudunk előre lépni az átoltottságban, ami a járvány gyengítése mellett visszahozza majd a normális életünket.

 

György István arra kért mindenkit, hogy regisztráljon és foglaljon időpontot az oltásra, továbbá arra kérte az embereket mérlegeljék, hogy érdemes-e kockáztatni azzal, hogy későbbi időpontra halasztják az oltást. Leszögezte, hogy hazánkban minden engedélyezett vakcina elérhető és hatásos.

 

Müller Cecília országos tisztifőorvos a sajtótájékoztatón elmondta, hogy kedvezően fogadták az emberek az online időpontfoglalás lehetőségét, mert így nem kell a háziorvos hívására várniuk.

 

BG

Forrás: MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu