Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.14. - vasárnap, Marcell napja van.

Kormányhivatalok

Elektronikus ügyfélszolgálat lesz a levéltárakban

2019. január 24. 14:43
Elektronikus ügyfélszolgálat lesz a levéltárakban

A levéltárak júniustól elektronikus úton vagy a kormányablakok szolgáltatásain keresztül is tudják biztosítani az ügyintézéshez szükséges jogbiztosító iratokat - közölte a Magyar Nemzeti Levéltár általános főigazgató-helyettese.

Mikó Zsuzsanna elmondta: a 2,6 milliárd forint európai uniós támogatással megvalósuló projekt keretében a Magyar Nemzeti Levéltár olyan közigazgatási szolgáltatást fejleszt ki, amelynek révén az állampolgárok, valamint a hivatalos szervek elektronikus úton is felkereshetik a levéltárat. Az iratokhoz - többek közt az iskolai bizonyítványhoz, valamint közigazgatási eljárás intézéséhez, nyugdíjjogosultság, hadigondozotti kárpótlás megállapításához szükséges dokumentumokhoz - júniustól elektronikus úton is hozzájuthatnak. Mint rámutatott, a levéltárak célja, hogy egyre több szolgáltatás legyen elérhető a honlapon keresztül, és a levéltári iratanyag a kutatók számára is értelmezhető legyen. 

 

Elektronikus ügyfélszolgálat lesz a levéltárakban

A levéltárak célja, hogy egyre több szolgáltatás legyen elérhető a honlapon keresztül

 

A levéltárak legnagyobb "erényének és erejének" nevezte, hogy olyan dokumentumokat őriznek, amelyek kizárólag náluk lelhetők fel. Kiemelte, hogy a Magyar Nemzeti Levéltár legkorábbi irata 1109-ből származik, és az oklevél nagyon jó állapotban van. A levéltárak feladata és kihívása, hogy a most keletkező iratokat is hasonló időtávban tudják megőrizni. 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu