Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Kormányhivatalok

Egyre többen vásárolnak jegyet a MÁV-applikációján keresztül

2021. August 27. 16:32
Egyre többen vásárolnak jegyet a MÁV-applikációján keresztül

A MÁV-START online jegyvásárlási rendszerét egyre többen veszik igénybe. Eddig több mint 750 ezer utas vásárolta meg jegyét elektronikusan.

A Covid berobbanása előtt minden 17. belföldi utas vásárolta meg elektronikusan utazásra vonatkozó jegyét a MÁV-applikációjában, viszont 2021 júliusára már megváltozott az arány, mert minden 8. utas használta az alkalmazást.

 


Egyre többen veszik meg jegyüket online 

 

A MÁV-applikációban belföldre és átszállás nélküli külföldi utakra lehet vásárolni jegyeket, melyeket a megszokott vasúti felhasználási feltételek mellett tudnak használni az utasok.

 

A rendszerben elektronikus jegyeket lehet váltani, értesülni a menetrendi adatókról, valamint a felhasználói profilok adatait kezelhetik.

 

A nemzetközi jegyek 16,5%-át már az alkalmazáson keresztül vásárolták meg. A legnépszerűbb jegyvásárlás a Nyugati pályaudvar és VÁC között van, a legnépszerűbb a Keleti Pályaudvar és Gödöllő közötti szakasz, míg Székesfehérvár is kedvelt utazási cél.

 

Kerékgyártó József, a MÁV-START vezérigazgatója tájékoztatásul elmondta, hogy a 750 ezredik regisztrálónak 50 ezer forintos menetjegyekre beváltható utalványt adtak.

 

A MÁV-applikációját 2018-ban vezették be és további fejlesztések eredményeképpen az Elvira jegyvásárlási rendszerrel közös platformra került.

 

BG

Forrás: MÁV-START, MTi

A képek illusztrációk

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu