Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.11.25. - szerda, Katalin napja van.

Kormányhivatalok

Egész eddigi életemben a közigazgatással foglalkoztam - interjú Dr. Neszményi Zsolt Somogy megyei kormánymegbízottal

2014. július 30. 15:24
Egész eddigi életemben a közigazgatással foglalkoztam - interjú Dr. Neszményi Zsolt Somogy megyei kormánymegbízottal

Orbán Viktor miniszterelnöktől vette át az esküokmányt az Országházban a júliusi kinevezési ünnepségen Dr. Neszményi Zsolt, új Somogy megyei kormánymegbízott.  A Somogy Megyei Kormányhivatalt vezető Neszményi Zsoltot arra kértük, mutatkozzon be és beszéljen terveiről a Belföldi hírek olvasóinak!

 Dr. Neszményi Zsolt Somogy megyei kormánymegbízott

-  Ezúton is szeretnénk gratulálni kinevezéséhez! Bemutatkozna olvasóinknak? Mivel foglalkozott kormánymegbízotti kinevezése előtt?
- Úgy gondolom nyugodtan mondhatom, hogy egész eddigi életemben a közigazgatással foglalkoztam. A gimnázium befejezése után már egy hivatal ajtaján kopogtattam és gyakornokként kezdtem el dolgozni. Államigazgatási főiskolát végeztem, később jogi egyetemet és jogi szakvizsgát tettem, de mindvégig Somogy megyében dolgoztam. Kaposváron születtem, itt is laktam  Somogyban és a megyén belül dolgoztam. Ügyintézőtől a jegyzőn át a főosztályvezetőig töltöttem be pozíciókat, majd megyei aljegyző voltam. 2010-ben az újonnan alakuló megyei közigazgatási hivatal hivatalvezetője lettem, az utóbbi négy évben pedig Juhász Tibor leköszönő kormánymegbízottal együtt dolgozhattam a Somogy Megyei Kormányhivatalban főigazgatóként.
Somogy megye, Somogy Megyei Kormányhivatal

- Kormánymegbízottként milyen tervei vannak az elkövetkező 4 évre?
- Nagyságrendi változásokat az új pozíció nem fog jelenteni az életemben. Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy a hivatal napi működését ismerem és ettől a továbbiakban sem szeretnék elszakadni. A kollégákkal továbbra is közvetlen kapcsolatot szeretnék tartani, beleértve a járási hivatalvezetőket, a szakigazgatási szervek vezetőit és a főosztályvezetőket is. Úgy tűnik a munka nem lesz kevesebb, sőt több, a munkamegosztást pedig a következő időszakban dolgozzuk ki. A területi közigazgatás átalakítása továbbra is kiemelt cél. Jelenleg egy több mint 100 milliós kormányablak építési projekt van folyamatban a törzshivatalunk épületében. Várhatóan az őszre végeznek a munkálatokkal, és ha elkészült átadhatunk egy minden tekintetben modern és állampolgárbarát ügyfélszolgálatot.

 

 

Az egyszerűsített közigazgatást nagyon fontosnak tartom. Számtalan esetben kell úgy alkalmaznunk a jogi előírásokat, hogy az ügyfél is elégedett legyen, de a jogszabályokat is betartsuk. Ez nem könnyű, de nem is lehetetlen. A fő célom, hogy itt Somogy megyében olyan kollégák dolgozzanak, akiknek a munkájával az állampolgárok elégedettek.

 

MCOnet-KT

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu