Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.08.21. - szerda, Sámuel napja van.

Kormányhivatalok

Dr. Pesti Imre kormánymegbízott nyitja meg a Pályaválasztási Kiállítást

2012. október 03. 18:48
Dr. Pesti Imre kormánymegbízott nyitja meg a Pályaválasztási Kiállítást

Október 4-én dr. Pesti Imre, Budapest Főváros Kormánymegbízottja fogja megnyitni a BFKH Munkaügyi Központ szervezésében megvalósuló Kétnapos Pályaválasztási Kiállítást.
Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központja a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló általános iskolai és középfokú oktatási intézmények tanulóinak, valamint a pályakorrekciót tervező felnőttek számára Pályaválasztási Kiállítást szervez.

pesti imre

Dr. Pesti Imre kormánymegbízott nyitja meg a Pályaválasztási Kiállítást

 

 


A megnyitó időpontja: 2012. október 4. 10:00

Helyszín: 1082 Budapest, Futó u. 37- 45, a Corvin Bevásárló Központ Futó utcai bejáratnál felállított színpad

A rendezvényt megnyitja:
dr. Pesti Imre, Budapest Főváros KormánymegbízottjaA Pályaválasztási Kiállításon mintegy ötven fővárosi középfokú oktatási intézmény, valamint a Munkaügyi Központ és annak partnerszervei az előzetes bejelentkezések alapján 7000 érdeklődő diáknak adnak majd tájékoztatást a szakképzési lehetőségekről, a hiányszakmákról, elősegítve a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő szakképzést, hiszen egy jól megválasztott piacképes szakma megszerzése a fiatal felnőttek életében döntő szerepet játszik.


Budapest Főváros Kormányhivatala

Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központja  Pályaválasztási Kiállítást szervezA kiállító intézmények látványos, gyakorlatias bemutatók keretében népszerűsítik majd az iskolájukban oktatott szakmákat, lehetőség szerint kipróbálási lehetőséget nyújtva a látogatók számára.

A rossz pályaorientáció egy olyan, fiatalok tömegeire kiható jelenség, mely nem csak az egyének problémája, de egész társadalmunkra is befolyással van. A munkanélküliség visszaszorításában az olyan hosszú lefolyású folyamatok is fontos szerepet játszanak, mint a fiatalok jól átgondolt, egyéni képességeiknek leginkább megfelelő pályaválasztása, hiszen a munkaerőpiacon megélt minden egyéni siker közös siker is egyben. Azonban sok esetben a pályaválasztás előtt álló diákok akadályokba ütköznek a jövőjükről való döntés meghozásában, ilyen gátat jelenthet az információ-, jövő- és pályaismeret hiánya. A BFKH Munkaügyi Központja ezzel az eseménnyel a helyes pályadöntés meghozatalához kíván hozzájárulni.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu