Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.26. - Monday, Edina napja van.

Kormányhivatalok

Demeter Ervin Kormánymegbízott a Borsod megyei járásokról és Kormányablakokról

2013. March 22. 13:38
Demeter Ervin Kormánymegbízott a Borsod megyei járásokról és Kormányablakokról
Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Kormánymegbízottja, Demeter Ervin szerint a járási rendszerre való átállás zökkenőmentes volt amihez az is hozzájárult, hogy az állampolgárokat folyamatosan értesítették a változásokról.

járási hivatal


- Hogyan néz ki 2013-tól a járási rendszer Borsod-Abaúj-Zemplén megyében?
- 2013. január elsejétől Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében 16 járás kezdte meg működését, Cigándon, Edelényben, Encsen, Göncön, Kazincbarcikán, Mezőcsáton, Mezőkövesden, Miskolcon, Ózdon, Putnokon,Sárospatakon, Sátoraljaújhelyen, Szerencsen, Szikszón, Tiszaújvárosban és Tokajban. Az eredeti tervek szerint, a megyében csak 15 járás kialakítására nyílt volna lehetőség, de felmértük az állampolgárok igényeit, így  a Bodrogköznek is önálló járása lett Cigánd központtal.

Az önkormányzatokkal történő megállapodások nálunk gördülékenyen mentek, így határidőre 2012. október 31-re minden településsel meg tudtuk kötni a jogszabályban előírt megállapodást. Az volt a tapasztalatom, hogy a polgármesterek felismerték a járási rendszer jelentőségét, és a többségük a feladatok ellátására legalkalmasabb munkatársait adta át a leendő járási hivatalnak.

Az átállás zökkenőmentes volt, amihez az is hozzájárult, hogy az állampolgárokat folyamatosan értesítettük a változásokról. 2012 végén egy kiadványt készítettünk, amelyben összefoglaltuk, hogy milyen változások lesznek január 1-től, hová kell menniük ügyet intézni és melyik városban, melyik járási hivatalhoz fordulhatnak segítségért.


 Demeter Ervin kormánymegbízott


- Hogyan alakult az elmúlt hónapok során a Kormányablak forgalma, népszerűsége?
- Január óta egyre több ügyfél keresi fel Kormányablakunkat. Reggel nyolctól este nyolcig minden nap, több mint  150 állampolgár fordul meg az ügyfélszolgálaton. A legnépszerűbb ügykörök a nyugdíjbiztosításhoz kapcsolódó ügyek. 2011-ben 10 ezer fölött volt az ügyfelek száma a Kormányablakban, 2012-ben pedig megkétszereződött a forgalom. Ez is mutatja, hogy az állampolgárok egyre szívesebben járnak a Kormányablakba, ahol udvarias kiszolgálás mellett reggel nyolctól este nyolc óráig, gyorsan elintézhetik ügyeiket. Legtöbben nyugdíjbiztosítási ügyekben tájékozódnak, nem hiteles földtulajdoni lapot kérnek, és ügyfélkaput létesítenek.

Ebben az évben nagyon sokan jönnek az ügyfélszolgálatra apai elismerő nyilatkozatot tenni, de a 18. életévüket betöltött diákok is rendszeres látogatói már a Kormányablaknak, hogy ügyfélkaput nyissanak, majd  azon keresztül jelentkezzenek valamelyik felsőoktatási intézménybe. A legnagyobb forgalom a délelőtti órákban tapasztalható a Kormányablakban, de az elmúlt napok statisztikái azt mutatják, hogy a nap végére minimum 150 ember keresi fel az ügyfélszolgálatot. 2013. február 27-én köszöntöttük a 35.000. ügyfelet a miskolci Kormányablakban.


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu