Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Kormányhivatalok

Célom, hogy a Kormányhivatalban az ügyfélközpontúság és a szakmaiság legyen az elsődleges feladat - interjú Kovács Ernő Bács-Kiskun Megyei kormánymegbízottal

2014. August 30. 23:27
Célom, hogy a Kormányhivatalban az ügyfélközpontúság és a szakmaiság legyen az elsődleges feladat - interjú Kovács Ernő Bács-Kiskun Megyei kormánymegbízottal

Kovács Ernő a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal élén dolgozik július óta, Orbán Viktor miniszterelnöktől kapta meg kinevezését a Parlamentben. Az új kormányhivatal vezetőt előéletéről és jövőbeli terveiről kérdeztük.


- Mivel foglalkozott kormánymegbízotti kinevezése előtt?
- 1978-ban érettségiztem Szolnokon, 1985-ben gépésztechnikusi, majd  2001-ben környezet és hidrotechnológusi végzettséget szereztem. 1976 óta dolgozom. Mielőtt politikusi pályára léptem volna dolgoztam a MÁV Vontatási Főnökségén,  majd a Kecskeméti MEZŐGÉP Vállalat Tiszakécskei Gyárának minőségi ellenőreként, ezt követően üzemvezetőjeként. 1996-tól Tiszakécskén a GEO-UNIVERZÁL Kft. műszaki vezetője voltam.


1998-tól egészen a kormánymegbízotti kinevezésemig Tiszakécske polgármesteri feladatait láttam el. Korábban önkormányzati képviselőként illetve bizottsági elnökként dolgoztam városomban. 1998-2002 között a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat külső bizottsági tagja, 1998-ban a Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás alelnöke voltam. Ugyanebben az évben a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Tanács tagjaként, majd 2002-2010 között a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat tagjaként, Pénzügyi Bizottság társelnökeként, 2006-tól elnökeként, a Természeti Katasztrófák Kárenyhítési Bizottságának társelnökeként tevékenykedtem. 2010-2014 között polgármesterei feladataim mellett országgyűlési képviselőként a Parlamentben szűkebb környezetem választópolgárainak és az ország egészének érdekeit szolgáltam.


- Kormánymegbízottként milyen tervei vannak az elkövetkező 4 évre? Melyeket látja a legsarkalatosabb kérdésnek a megyében?
- Tudvalévő, hogy egy nagyon rosszul működő önkormányzatot vettem át 1998-ban, mára pedig elmondhatjuk, hogy emelt fővel járhatnak a tiszakécskeiek. Tiszakécskén a hivatalban dolgozó munkatársaimtól azt kértem, hogy tegyünk eleget fő kötelezettségünknek, mely szerint a lakosságért vagyunk, őket szolgáljuk, az ő gondjaikat próbáljuk enyhíteni.


Célom az, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalban – az előzőekhez hasonló elvek mentén - az ügyfélközpontúság és a szakmaiság legyen az elsődleges feladat. Munkatársaim az állampolgárok érdekeinek megfelelő, de minden esetben maradéktalanul jogszerű eljárásokat folyatassanak le annak érdekében, hogy a szolgáltató közigazgatás teljes mértékűen megvalósulhasson a kormányzati elképzelésnek megfelelően. Szerencsére egy rendkívül jól szervezett, jól működő, szakmailag kiválóan felkészült emberekből álló kormányhivatalt vettem át, ezért az említett cél megvalósításához minden feltétel adott.


Remélem, hogy a következő esztendő elejére minden járásban megnyílhatnak a kormányablakok, és így még jobb körülmények között segíthetünk az ügyfeleinknek, számukra kedvező ügyfélfogadási renddel és természetesen maradéktalanul felkészült munkatársakkal.
 
Fotó: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

 

MCOnet-KT

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu