Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.18. - csütörtök, Ilona napja van.

Kormányhivatalok

Bővül a nyugdíjas szövetkezetek száma

2017. november 08. 15:44
Bővül a nyugdíjas szövetkezetek száma

A Keleti Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet Békéscsabán és Szarvason nyitott irodát. A Békés Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint október 17-ig országosan 45 közérdekű nyugdíjas szövetkezetet jegyeztek be a cégnyilvántartásba.

Békéscsabán mostanáig 36-an csatlakoztak a szövetkezethez, és 150-160-an érdeklődnek a munkák iránt. Szarvason eddig öten léptek be, de ott is sokkal több az érdeklődő. A megyeszékhelyen nyomdai kisegítő, valamint anyagmozgató állásra keresnek nyugdíjasokat; Szarvason egy műanyaggyártással foglalkozó cég keresnek három műszakra dolgozókat. Békés megyében elsősorban kisebb üzemekbe és kkv-khoz könnyű, betanított fizikai munkára, valamint áruházláncokba kereskedelmi munkára keresnek nyugdíjas munkavállalókat. 

 

Bővül a nyugdíjas szövetkezetek száma az országban

Október 17-ig országosan 45 közérdekű nyugdíjas szövetkezetet jegyeztek be a cégnyilvántartásba

 

Az órabérből - más típusú munkavállalástól eltérően - csak a 15 százalékos szja-t vonják le a dolgozótól, egyéb hozzájárulásokat, egészségügyi- és nyugdíjjárulékot nem kell fizetni. A munkavállaló a fizetésen felül megtarthatja a nyugdíját is. Békésben mind a foglalkoztatói oldal, mind a nyugdíjasok egyre inkább érdeklődnek a szövetkezeti munkalehetőség iránt, ám az a tapasztalat, hogy még sokan nem tudnak erről a lehetőségről.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu