Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Kormányhivatalok

Az új jogosultak március végéig igényelhetik a bértámogatást

2021. March 19. 10:09
Az új jogosultak március végéig igényelhetik a bértámogatást

A hónap végéig lehet beadni az ágazati bértámogatási kérvényeket a kormányhivatalokhoz azoknak, akik márciustól jogosultak rá. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium arra kéri a munkaadókat, hogy minél előbb igényeljék a bértámogatást, hogy a kifizetések is a lehető legkorábban megtörténjenek, segítve ezzel a járvány miatt nehéz helyzetbe került munkavállalókat.  

Az ágazati bértámogatási programra jogosultak körét szélesítették, az új szektorokban már közel ezer munkavállaló után kérték a segítséget. A bezárásra kényszerült vállalkozások talpon maradását célzó bértámogatás még március végéig igényelhető. 

 

A vendéglátás a leginkább érintett

 

Elsősorban a turisztikai vállalkozások, a vendéglátósok és egyéb szabadidős szolgáltatásokat nyújtó cégek kényszerültek szüneteltetni tevékenységüket, őket támogatja az állam. A március 8-án életbe lépett keményebb szigorítások miatt mégtöbb vállalkozás került nehéz helyzetbe, a hónap végéig ők is élhetnek a támogatás lehetőségével, amelyet a kormányhivatalokban tudnak igényelni, akár elektronikus úton is. Eddig 110 millió forint értékben nyújtottak be kérvényt az újonnan jogosultak. 

 

Az ágazati bértámogatás a szakmabeli munkavállalók után jár, a munkáltató vállalja, hogy a bértámogatás igénylése után a munkavállaló munkaviszonyát legalább április 30-ig nem szünteti meg. A támogatás mértéke a bruttó bér 50 százaléka, de legfeljebb a kötelező legkisebb munkabér 150 százaléka, azaz havi bruttó 251 100 forint. Előlegként folyósítják az összeget a munkáltatók részére. További kedvezmény, hogy a vállalkozásoknak a támogatás időtartama alatt nem kell járulékot fizetniük. A kormányhivatalok foglalkoztatási főosztályához lehet fordulni a kérelmekkel, a munka.hu oldalon érhető el részletesebb tájékoztatás.  

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu