Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Kormányhivatalok

Az MNB új mobilapplikációt fejlesztett

2022. May 04. 11:00
Az MNB új mobilapplikációt fejlesztett

A Magyar Nemzeti Bank új mobilapplikációt indított el Pénzmúzeum címmel, mely játékos és szakmai tartalmakkal, valamint digitális éremregiszterként működik majd.

A Magyar Nemzeti Bank egy privát blokklánc alapú dedikált NFT (Non-Fungible Token, nem helyettesíthető token) platformot indított el, amely világszinten is újdonságnak számít. Az NFT-k olyan digitális eszközök, melyeknek egyediségét a blokklánc technológia biztosítja.


Az új applikáció egyedi világszerte

 

A mobilapplikációban elérhető első NFT sorozat a forint bevezetésének 75. évfordulója alkalmából kibocsátott 5 forintos forgalmi érme hatféle emlékváltozata alapján készült NFT-ket tartalmazza. Ezeket az NFT-ket a felhasználók a pénzügyekkel, pénzzel, érmegyűjtéssel kapcsolatos kvízek megoldásával tudják megszerezni. A forint szó mind a hat betűjét tartalmazó NFT-k összegyűjtésével a felhasználók nyereményjátékon vehetnek részt, melyen különleges, fizikai érmeszetteket nyerhetnek.

 

A mobilapplikációban lehetőség van arra is, hogy a jövőben bizonyos speciális, új kibocsátású gyűjtői érme termékeket a megvásárlást követően az MNB privát blokkláncán regisztrálják a csomagolásukon található egyedi QR kódok segítségével.

 

BG

Forrás: MTI

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu