Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.26. - vasárnap, Irén napja van.

Kormányhivatalok

Az M44 Békés megye sikere

2016. november 24. 05:30
Az M44 Békés megye sikere

Az M44 gyorsforgalmi út Tiszakürt-Kondoros közötti, 61,4 kilométeres szakaszával kapcsolatban megyei országgyűlési képviselőkkel és polgármesterekkel közösen tartott sajtótájékoztatót Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, melyen történelmi pillanatként és a megye sikereként értékelte, hogy közbeszerzési eljárás keretében kiválasztásra került az említett útszakasz kivitelezője.

A sajtótájékoztató résztvevői Gajda Róbert kormánymegbízott mellett Dankó Béla országgyűlési képviselő és megyei útügyi biztos, Vantara Gyula országgyűlési képviselő és megyei fejlesztési biztos, illetve dr. Kovács József országgyűlési képviselő, valamint Szarvas PéterBékéscsaba város polgármestere és dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere voltak. Mindannyian egyet értettek abban, hogy Békés megye életében a legfontosabb beruházás veszi kezdetét az M44 megvalósításával, mivel az épülő út elengedhetetlen térségünk jelentős gazdasági fejlődése szempontjából.

 

Sajtótájékoztatót tartottak az M44 gyorsforgalmi út Tiszakürt-Kondoros közötti, 61,4 kilométeres szakaszával kapcsolatban

Sajtótájékoztatót tartottak az M44 gyorsforgalmi út Tiszakürt-Kondoros közötti, 61,4 kilométeres szakaszával kapcsolatban 

 

Az elmúlt évtizedekben sokan, sok helyen megígérték az M44-es megépítését, de a beruházás a jelenlegi kormány idején indul el. Az M44-es korszerűsítése összességében három szakaszból áll. Tiszakürt és Kondoros közt 61,4 kilométeren, Kondoros és Békéscsaba között 17,6 kilométeren, míg Kecskemét­­–Nagykőrös és Tiszakürt között 31 kilométeren épül meg a gyorsforgalmi út. A beruházás összesen 110 kilométer, amiből 54,6 kilométernyi fejlesztés Békés megye területén valósul meg. A Tiszakürt-Kondoros közötti szakasz esetében 37 kilométer érinti megyénket.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg az M44 Tiszakürt-Kondoros közötti 61,4 km hosszú útszakaszának építése. Az útszakasz megépítéséhez szükséges forrás a hazai költségvetés terhére biztosított. A nyertes vállalkozókkal a szerződéskötés az elkövetkező néhány héten belül várható, a látványos kivitelezési munkálatok az időjárás függvényében 2017 elején kezdődnek meg. A kivitelezés 2019. III. negyedévére fejeződik be.

 

M44 gyorsforgalmi út Tiszakürt-Kondoros közötti, 61,4 kilométeres szakasz

M44 gyorsforgalmi út Tiszakürt-Kondoros közötti, 61,4 kilométeres szakasz 2019 végére fejeződhet be

 

Dobókői György, a Békés Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztályának vezetője a tájékoztatón arról beszélt, hogy az új nyomvonalon, 2×2 forgalmi sávos kiépítésű gyorsforgalmi úton 4 különszintű csomópontot, 44 alul- és felüljárót, Cserkeszőlőnél és Kondorosnál egyszerű, Szarvasnál komplex pihenőt alakítanak ki. A Körös folyó felett egy 450 m hosszú acél ívhíd épül, díszvilágítással.

Sok éve, sokan dolgoztak a gyorsforgalmi út megépítésének előkészítésén. A Tiszakürt-Kondoros közötti szakaszra vonatkozó kivitelezési szerződés megkötése jelenti azt a fordulópontot, amellyel az előkészítő munkaszakasz sikeresen zárul, s a megvalósulás szakaszába lép a beruházás.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu