Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.11.26. - szombat, Virág napja van.

Kormányhivatalok

Az I. kerületben is kormányablak nyílt meg

2017. január 12. 11:15
Az I. kerületben is kormányablak nyílt meg

Az Attila út 12. szám alatt hivatalosan is átadták az I. Kerületi Kormányablakot a korábbi okmányiroda helyén. A fejlesztéseknek köszönhetően immár Budapest összes okmányirodája kormányablakká vált, így az állampolgárok a lakóhelyük közelében közel 1500 ügytípusban intézkedhetnek. Az új integrált kormányzati ügyfélszolgálatot dr. Baltay Tímea, kormányablakokért felelős helyettes államtitkár, dr. György István, Budapest kormánymegbízottja, valamint dr. Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere adták át.

A 264. kormányablak megnyitóján dr. Baltay Tímea helyettes államtitkár kiemelte, hogy január 1-jét követően 1540-re emelkedik az ügyintézési lehetőségek száma. A feladatkör bővülése mellett a kormányablakok többek között a Nemzeti Együttműködési Alap elektori választásában is segítséget nyújtottak, jelenleg pedig előkészítik, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyes ügytípusait is a kormányablakokban intézhessék az állampolgárok.

 

Hivatalosan is átadták az I. Kerületi Kormányablakot - forrás: kormanyablak.hu

Hivatalosan is átadták az I. Kerületi Kormányablakot dr. Baltay Tímea, kormányablakokért felelős helyettes államtitkár, dr. György István, Budapest kormánymegbízottja, valamint dr. Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere jelenlétében

 

Dr. Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere az okmányirodák átalakításáról beszélt, kifejtette, hogy az állampolgárok olyan helyre mehetnek ügyet intézni, amelyet már jól ismernek. Dr. György István, Budapest kormánymegbízottja mérföldkőnek nevezte az I. Kerületi Kormányablak átadását, mert így Budapest összes kerületében elérhetővé vált az integrált kormányzati ügyfélszolgálat. Hozzátette, hogy a tervek szerint 2018 elejére a Keleti- és a Nyugati pályaudvarokon is kormányablak nyílik majd.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu