Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.24. - Monday, Iván napja van.

Kormányhivatalok

Az átalakítás leglényegesebb eleme a Kormányablak rendszer - interjú dr. Navracsics Tiborral

2012. October 31. 11:52
Az átalakítás leglényegesebb eleme a Kormányablak rendszer - interjú dr. Navracsics Tiborral
A  23 fővárosi kerület és Budapest Főváros Kormányhivatala közötti megállapodás ünnepélyes aláírásakor Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter is jelen volt. A ceremóniát követően pedig az átalakítási folyamat részleteiről nyilatkozott a Belföldi Híreknek.


"Már egy éve készülünk erre, hiszen az idei évet teljes egészében a járási rendszer, illetve Budapesten a kerületi hivatali rendszerre való átállásnak szenteltük " - kezdte az interjút Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter.Interjú Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterrel

"Azok az emberek, akik a kerületi hivatalokban fognak doglozni, jelentős mértékben a kerületi önkormányzatoktól jönnek át. Vagyis olyan tapasztalt munkaerőről van szó, akik hasonló, vagy éppen teljesen azonos munkakört láttak el korábban. A megállapodások kapcsán is jól látszik, hogy teljes együttműködésre törekszünk, hiszen mind a 23 képviselő-testület megszavazta a megállapodást. Ez azt jelenti, hogy jók az együttműködés alapjai"  - fejtette ki a miniszter.

Navracsics Tibor

Az ünnepségen Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter köszönetet mondott a kerületvezetők együttműködéséért


"Az egész átalakítás leglényegesebb eleme a Kormányablak rendszer, hiszen ez teszi lehetővé, hogy az eddigieknél sokkal nagyobb időintervallumban ügyeket lehessen intézni. Jelen állás szerint ez hétfőtől péntekig reggel 8-tól este 8-ig történne, de ahogyan dr. Pesti Imre kormánymegbízott bejelentette: tervezik Budapesten egy 24 órán át nyitva tartó Kormányablak étrehozatalát is.  Az itt dolgozó munkatársak képzése jelenleg is zajlik, hiszen rendkívül magas szintű képzettség és tapasztalat kell ahhoz, hogy valóban egy ablakos ügyintézést valósíthassunk meg" - nyilatkozta munkatársunknak dr. Navracsics Tibor.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu