Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.29. - Wednesday, Magdolna napja van.

Kormányhivatalok

Átadták a Szigetszentmiklósi Igazgatási Központot

2017. March 08. 12:34
Átadták a Szigetszentmiklósi Igazgatási Központot

Az átadóünnepségen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök, hangsúlyozta, hogy a következő évek a digitális ügyintézésre való áttérésről fognak szólni.

A Szigetszentmiklósi Igazgatási Központban kapott helyet az ország utolsóként átadott kormányablaka, mára több mint 1500 féle eljárás elintézésére ad lehetőséget az egységes kormányablak. A kormányfő hangsúlyozta, hogy a felújított vagy újonnan épített hivatalok aligha érnek valamit, ha nincsenek kiválóan felkészült és elkötelezett alkalmazottaik.

 

Átadták az utolsó kormányablakot, amely a Szigetszentmiklósi Igazgatási Központban kapott helyet

Átadták az utolsó kormányablakot, amely a Szigetszentmiklósi Igazgatási Központban kapott helyet

 

Az ünnepségen Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, a kormány 2010-ben azt a célt tűzte maga elé, hogy a területi közigazgatás legyen egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb. Hat évvel ezelőtt 29 kormányablakban 29 féle ügyet lehetett elintézni, ma a 270. kormányablakot adják át. Hozátette, hogy tavaly az emberek 24 millió üggyel fordultak a kormányhivatalokhoz, csökkent a várakozási idő, illetve jelentősen nőtt azoknak az ügyeknek a száma, amelyeket kevesebb mint nyolc nap alatt képes a magyar közigazgatás elintézni.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu