Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.23. - Thursday, Dezső napja van.

Kormányhivatalok

Átadták a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal felújított épületét Kecskeméten

2020. July 09. 12:51
Átadták a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal felújított épületét Kecskeméten

Átadták a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal mintegy 384 millió forintból felújított egyik épületét Kecskeméten, az ingatlan a jövőben a gyámügyi és igazságügyi főosztálynak biztosít helyet.

György István területi közigazgatásért felelős államtitkár az átadási ünnepségen elmondta: 2010-ben a kiegyezés utáni legnagyobb közigazgatás-fejlesztési program indult el Magyarországon. A lassú, szisztematikus építkezés és a területi közigazgatás átalakítása azt mutatja, hogy az elképzelések sikeresek voltak - értékelt. Hozzátette: a többszöri átszervezések és a létszám-optimalizációs törekvések mellett a hétköznapi feladatok ellátásában a folyamatos hatáskörbővülések is állandó kihívást jelentettek a területi közigazgatás számára, amely azonban jól vizsgázott az elmúlt időszakban. György István emlékeztetett, 2011-ben létrejöttek a kormányhivatalok, 2013-tól a járások és járási hivatalok, majd ezt követően elindult az a program, amelynek eredményeként országszerte ma már 304 kormányablak működik. Mint mondta: a közigazgatás-fejlesztés során számos intézkedés született az intézményi struktúra tekintetében, de arra is kiemelt figyelmet fordítottak, hogy a munkavégzés helyszínéül szolgáló épületállomány is folyamatosan megújulhasson. Így, csak Bács-Kiskun megyében több mint 2 milliárd forintot fordítottak 2016 és 2020 között épületfelújításra.

 

Átadták a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal felújított épületét Kecskeméten

 

György István szerint ahhoz, hogy az idei év nagy kihívása, a koronavírus-járvány után "az ország ismét élni és lélegezni tudjon, az emberek visszatérhessenek korábbi megszokott életükhöz, jó kormányzati döntésekre, valamint további jól szervezett feladatellátásra van szükség". Ebben a folyamatban pedig a területi közigazgatás nélkülözhetetlen, hiszen végrehajtója a kormányzati döntéseknek - tette hozzá. Kovács Ernő Bács-Kiskun megyei kormánymegbízott elmondta: a megyei kormányhivatal munkatársai azzal a szándékkal teszik nap mint nap a dolgukat, hogy "amit meg kell tenni egy ügy megoldása, rendezése érdekében, azt a törvényi kereteken belül meg is teszik". Munkájukat akkor végzik jól, ha az ügyfelek azt gondolják, "jó itt élni, mert azok, akik a hatalmat gyakorolják, a polgárok érdekeit tartják szem előtt". Ehhez azonban a lehető legjobb körülményeket is biztosítani kell mind az ügyfeleknek, mind az ügyintézőknek - tette hozzá a megyei kormánymegbízott.

 

Salacz László, a térség egyik országgyűlési képviselője emlékeztetett: a most felújított épület az elmúlt 15 évben üresen állt. A két éve kezdődött rekonstrukció első ütemében európai uniós támogatásból megtörtént az épület energetikai korszerűsítése, majd ezt követően hazai forrásból az épület belső átépítése és felújítása valósult meg. A több mint 384 millió összköltségű rekonstrukció során informatikai fejlesztésre és berendezésre is költöttek. A megújult épület a megyei kormányhivatal eddig a város különböző pontjain széttagozódva működő gyámügyi és igazságügyi főosztálya 38 munkatársának biztosít helyet.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu