Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Kormányhivatalok

Adóügyeket is lehet kormányablakban intézni

2017. July 13. 08:49
Adóügyeket is lehet kormányablakban intézni

Július 1-e óta 12 kormányablakban lehet adóügyeket intézni, 2018 végéig pedig kilencvenegy kormányablakban nyílik adóügyi ügyfélszolgálat országszerte.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkárának tájékoztatása szerint 2017 második félévében újabb 15 helyszínen nyílik meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálata, amely 2018-ban további 64 kormányablakban lesz elérhető. Az adóhatóság teljes körú ügyintézési lehetőségei elérhetőek lesznek, az integrálás a jó állam programjába illeszkedik, amely a bürokrácia csökkentését tűzte ki célul.

 

Július 1-e óta 12 kormányablakban lehet adóügyeket intézni

Július 1-e óta 12 kormányablakban lehet adóügyeket intézni, jövő év végéig pedig országszerte kilencvenegy kormányablakban nyílik adóügyi ügyfélszolgálat 

 

Tállai András beszélt arról is, hogy az adóhatóság példát mutatott a bürokráciacsökkentésben: 3,8 millió embernek készítette el az adóbevallását, és csaknem másfél millió embernek semmit nem kellett tennie adóbevallásával, mégis teljesítette kötelezettségét. A kormányablakokban 1600 ügytípust lehet intézni, melyekhez csatlakozik 89 adóügytípus, a többi között adóazonosító jellel, adókártyával, igazolásokkal, a családi otthonteremtési kezdeménnyel és a családi adókedvezménnyel kapcsolatos ügyek intézése.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu