Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.11.18. - hétfő, Jenő napja van.

Kormányhivatalok

A Kormányhivatalnál az ügyfélközpontúság és a szakmaiság legyen az elsődleges ! - interjú Kozma Péter Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei kormánymegbízottal

2014. szeptember 29. 20:17
A Kormányhivatalnál az ügyfélközpontúság és a szakmaiság legyen az elsődleges ! -  interjú Kozma Péter Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei kormánymegbízottal

Dr. Vinnai Győzőnek egyéni országgyűlési képviselővé választásávalösszeférhetetlenség miatt megszűnt a megbízatása, így Orbán Viktor miniszterelnök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe is új kormánymegbízottat nevezett ki nyáron. Kozma Péter interjút adott a Belföldi híreknek.

Kozma Péter Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei kormánymegbízott

- Mivel foglalkozott kormánymegbízotti kinevezése előtt?
- 1959. szeptember 5-én születtem Kisvárdán. Általános iskolai tanulmányaimat Ajakon, a középiskolát Kisvárdán a Szent László Gimnáziumban végeztem. 1978-ban érettségiztem, majd ezt követően felvételt nyertem az ELTE Állam- és Jogtudományi karára, annak elvégzése után a Vásárosnaményi Városi Tanács Igazgatási Osztályán dolgoztam. 1986 őszétől a Szamosmenti Állami Tangazdaság Főosztályvezető-helyetteseként dolgoztam, majd 1990. és 1998. között - országgyűlési képviselői mandátumom megszerzéséig - Nyírkáta községben jegyzőként tevékenykedtem. 


Az 1998. évi országgyűlési választásokon a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei 6. számú OEVK (Nyírbátor) képviselő-jelöltje voltam, a választások 2. fordulójában Simon Miklós (FKGP) javára visszaléptem, így ő nyert mandátumot, ám a megyei lista második helyéről én is mandátumot szereztem. 2002-ben második ciklusom kezdtem országgyűlési képviselőként, ezúttal ellenzékben.


2006-tól 2010-ig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke voltam, majd 2010-ben újabb 4 évre országgyűlési képviselői megbízást kaptam. Országgyűlési képviselői ciklusaim során a területfejlesztési bizottság, az alkotmány- és igazságügyi bizottság, valamint a mentelmi-összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság munkájában vehettem részt.

- Kormánymegbízottként milyen tervei vannak az elkövetkező 4 évre? Melyeket látja a legsarkalatosabb kérdésnek a megyében?
- A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal vezetőjeként célom, hogy az irányításom alatt működő Kormányhivatalnál és szakigazgatási szerveinél az ügyfélközpontúság és a szakmaiság legyen az elsődleges. Magyary Zoltán szavaival élve: „A közigazgatás az államot alkotó emberek közérdekű, vagy közösen jobban megoldható szükségleteinek kielégítésére hivatott.”

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye
Fontos megjegyezni, hogy szinte minden állampolgár évente legalább egyszer kapcsolatba kerül a Kormányhivatallal, vagy valamely szakigazgatási szervével. Teljesen egyértelmű elvárás a részükről, hogy ügyeik intézése közben az állam közszolgálati-közigazgatási funkciója jól működjön. Ha udvarias, kulturált, ügyfélbarát és legfőképp jól működő szolgáltatást biztosítanak számukra, azzal megerősítjük őket abban, hogy jól működik a jogállam.
Az elkövetkező négy év elsődleges feladata, hogy a fenti elvek szellemében valósuljon meg az ügyintézés, minden esetben – az állampolgárok érdekeinek figyelembevételével – maradéktalanul jogszerű eljárásokat folytassunk le.


A feladat megvalósításához úgy gondolom, hogy minden feltétel adott. Egyrészt a Jó Állam közigazgatási-fejlesztési terv alapján elindult gyökeres változásoknak köszönhetően teljesen átalakul és szervezetében egyszerűsödik az államigazgatás, valamint az önkormányzati igazgatás is, másrészt szerencsére egy jól szervezett, szakmailag felkészült emberekből álló kormányhivatalt vezethetek.


Bízom benne, hogy a jövőben 21. századi körülmények között, ügyfélbarát szemléletű és szakmailag kiválóan felkészült munkatársakkal várhatjuk ügyfeleinket.

 

MCOnet-KT

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu