Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Kormányhivatalok

A kormányablakokban egyszerűbbé válik az aláírás

2021. September 10. 12:00
A kormányablakokban egyszerűbbé válik az aláírás

A közigazgatás adminisztratív terheinek csökkentése miatt új biometrikus aláírásminta alapú hitelesítéssel lehet ügyeket intézni a kormányablakokban.

A közigazgatási ügyviteli folyamatok egyszerűsítésének érdekében az ügyfelek aláírásminta alapú hitelesítéssel intézhetik ügyeiket.

 

A biometrikus aláírással rendelkezők már 32 ügytípust intézhetnek el

 

Ez azt jelenti, hogy a kormányablakokban a kézi aláíráson alapuló elektronikus hitelesítési forma kerül bevezetésre.

 

A biometrikus aláírásminta rögzíti és tárolja a kézjegy fizikai jellemzőit, az írás sebességét, az érzékelt nyomásadatokat, valamint azt is, hogy a személy hányszor emelte fel írás közben a tollat. Ezeket az adatokat összeveti és ellenőrzi a rendszer.

 

Az ügyfélnek egyszerűen csak regisztrálniuk kell és onnantól kezdve személyes ügyintézések során nem kell többet bajlódniuk a papír alapú ügyintézéssel.

 

A kormányablakokban és meghatározott kormányhivatalokban szeptember 6-tól 32 ügytípust lehet elintézni biometrikus aláírással. Az intézhető ügytípusok száma tovább fog bővülni.

 

"A fejlesztést a Budapest Főváros Kormányhivatala által vezetett konzorcium az Európai Unió által nyújtott vissza nem térítendő támogatással, 6,4 milliárd forint keretösszegből valósítja meg."

 

BG

Forrás: MTI
A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu