Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Kormányhivatalok

A kormányablakok feladata az állampolgárok szolgálata

2015. August 31. 17:31
A kormányablakok feladata az állampolgárok szolgálata

Az állam hivatása, feladata az állampolgárok szolgálata, ennek jegyében létesülnek  a kormányablakok - hangsúlyozta Harangozó Bertalan kormánymegbízott.

Annak apropóján mondta ezt, hogy Körmenden átadták Vas megye 10. kormányablakát. "Nevezzük jubileuminak az avatást,s még kettő nyílik a megyében, így lesz egy tucat" – mondta dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, aki felidézte, hogy 2010-ben az egyik legfontosabb kormányzati cél volt a közigazgatás reformja, amelynek eredményei közé tartozik a kormányhivatalok, járási hivatalok és a kormányablakok felállítása.

 

Bebes István, dr. Kovács Zoltán, Gombásné Nardai Ibolya és Harangozó Bertalan vágta át a szalagot

 

 Átadták Vas megyében a 10. kormányablakot, Körmenden

 

 Az ügyintézési pontok nem csak kényelmesek és esztétikusak, hanem tartalmilag is fontos egységei a területi közigazgatásnak – fogalmazott az államtitkár Körmenden. Ma már mintegy 420 ügykörrel dolgoznak a kormányablakokban, ezek nagy része elsődleges ügyintézés, és a legtöbb okmányügy. Ezres nagyságrendig bővül az ügykörök száma a jövőben – tette hozzá Kovács Zoltán, majd átadták az itt élőknek az új ügyfélszolgálati központot.

 

-csa-

Forrás: kormanyhivatal.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu