Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.20. - Monday, Bernát, Felícia napja van.

Kormányhivatalok

„Földet a gazdáknak!” Békés megyében

2015. October 15. 07:35
„Földet a gazdáknak!” Békés megyében

A „Földet a gazdáknak!” programról tartottak sajtótájékoztatót a Békés Megyei Kormányhivatalban.

Az állami földek értékesítése átlátható módon, nyilvános keretek között fog megtörténni, árverés formájában. Az árveréseket a Békés Megyei Kormányhivatal fogja lebonyolítani, a Nemzeti Földalap munkatársai közreműködésével. A licitálások a megyei jogú városban, Békés megye estében Békéscsabán fognak megszervezésre kerülni.

 

Gajda Róbert

Gajda Róbert tartott sajtótájékoztatót a „Földet a gazdáknak!” programról

Az árverésekkel kapcsolatos hirdetmények október közepén fognak megjelenni az NFA hivatalos honlapján, illetve a megyei médiában, ezen kívül az érintett önkormányzatoknál is kifüggesztésre kerülnek.

Megyében az első árverési nap november 23-án lesz 4 helyszínen. Az árverések december végéig be fognak fejeződni.

Békés megye tekintetében 757 db helyrajzi szám kerül meghirdetésre, ez több mint 14.200 hektárt jelent, ami túlnyomó részt szántó, kisebb mértékben legelő. A licitáláshoz 10 % letéti összeg szükséges, az árverés a piaci ár + 10%-ról indul. Az árverésen az nyer, aki a legmagasabb árat kínálja.

Sóvári Tibor, a Békés Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztályának vezetője kifejtette, hogy a törvény értelmében egy gazda maximum 300 hektár földnek lehet a tulajdonosa, vagy haszonélvezője.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu