Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.10.28. - csütörtök, Simon napja van.

Kormányhivatalok

Felavatták a járási hivatal és kormányablak új épületét Kemecsén

2018. szeptember 19. 15:40
	Felavatták a járási hivatal és kormányablak új épületét Kemecsén

A kemecsei új járási hivatal és kormányablak épületének átadásán Gulyás Gergely kijelentette: szolgáló és szolgáltató közigazgatás épült ki Magyarországon 2010 óta.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az ünnepségen arról beszélt, nyolc évvel ezelőtt a legfontosabb feladat a "minden eresztékében recsegő-ropogó" magyar állam megújítása volt annak érdekében, hogy az ismét hatékonyan szolgálhassa az embereket. Ezt a célt szolgálta a 2011-ben elindított, Magyary Zoltánról elnevezett közigazgatás-fejlesztési program is. "A közigazgatásnak a jog csak eszköze és kerete, de nem célja, a közigazgatás feladata a cselekvés" - idézte Magyary szavait a miniszter, hozzátéve, ennek az elvnek az alapján az államnak nem intéznie, hanem elintéznie kell az állampolgárok ügyeit. 

 

	Felavatták a járási hivatal és kormányablak új épületét Kemecsén

A járási hivatal és a kormányablak hétszáz négyzetméteres épületét a legmodernebb informatikai és internetes hálózattal szerelték fel

 

A közigazgatásnak, a jog eszközeit és kereteit felhasználva, mindent meg kell tennie az állampolgáraiért, azokért, akik finanszírozzák működését - jelentette ki Gulyás Gergely. Elmondta, a digitális és informatikai fejlődésen is jól lemérhető, hogy 2010 óta nagy utat járt be a magyar közigazgatás. Az eseményen részt vett és beszédet mondott Seszták Miklós kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője, Lipők Sándor, Kemecse polgármestere és Román István megyei kormánymegbízott. A járási hivatal és a kormányablak hétszáz négyzetméteres épületét a legmodernebb informatikai és internetes hálózattal szerelték fel, itt kapott helyet a falugazdászi és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság megbízotti irodája is. A beruházáshoz a Miniszterelnökség 280 millió forintos támogatással járult hozzá, a kivitelezési munkálatokra összesen 100 millió forintot fordított az önkormányzat. 

 

MTI/T.D:

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu