Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Keleti Nyitás hírek

Varga Mihály részt vett a Koreai-Magyar Gazdasági Vegyesbizottság ülésén

2016. February 28. 20:20
Varga Mihály részt vett a Koreai-Magyar Gazdasági Vegyesbizottság ülésén

Varga Mihály Dél-Koreában tett munkalátogatása során részt vett Koreai-Magyar Gazdasági Vegyesbizottság csütörtöki ülésén, majd dél-koreai vállalatvezetőkkel is találkozott.

A Koreai Köztársaság a harmadik legjelentősebb nem európai befektető hazánkban – tájékoztatott Varga Mihály. A tárcavezető kiemelte: az először beruházni szándékozó cégek számára fontos szempont az is, hogy Magyarországon külföldi és multinacionális vállalatok sora működik sikeresen több évtizede, és a cégek újabb és újabb fejlesztésekkel bővítik gyártókapacitásukat.

Varga Mihály szöuli látogatása során találkozott többek között a Samsung Electronics, valamint az autóalkatrészeket gyártó dél-koreai Woory Industries vezetőivel. A Samsung Electronics közel három évtizedes működése, folyamatos fejlesztése azt jelzi, hogy hazánk megbízható üzleti környezetet képes hosszú távon biztosítani a nemzetközi vállalatoknak is – tette hozzá Varga Mihály.

 

Koreai-Magyar Gazdasági Vegyesbizottság

Varga Mihály részt vett a Koreai-Magyar Gazdasági Vegyesbizottság ülésén

 

Varga Mihály kiemelte: a Magyarország újraiparosítását célul kitűző kormányprogramban kiemelt szerepet vállalhatnak a hazánkban már megtelepedett koreai cégek – mint például a Samsung Electronics, a Hankook Tire, a Daewoo, vagy az LG –, illetve a beruházást tervező vállalatok. Ilyen például a Woory Industries, amely autóalkatrész-gyártó üzemet kíván telepíteni hazánkba.

 

NM/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu