Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.20. - Saturday, Illés napja van.

Keleti Nyitás hírek

Varga Mihály a Korean Air elnökével találkozott

2016. February 24. 14:16
Varga Mihály a Korean Air elnökével találkozott

Budapest és Szöul közötti közvetlen légijárat ügyéről tárgyalt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Korean Air elnökével.

Varga Mihály Dél-Koreában tett munkalátogatása során szakmai és üzleti delegáció élén folytat tárgyalásokat, emellett részt vesz a két ország gazdasági vegyesbizottságának második ülésén is.

A tárcavezető elmondta,hazánk és Dél-Korea számára is kölcsönös előnyökkel járna egy új, Budapest és Szöul között közlekedő menetrendszerinti légijárat elindítása. A két ország közötti új légügyi megállapodás született tavaly májusban, amely alapján az uniós előírásokkal összhangban direkt utasforgalmi és áruszállító járatok üzemeltetésére nyílt lehetőség.

 

Varga Mihály, Korean Air, Korea

Varga Mihály a Korean Air elnökével találkozott

 

Varga Mihály hozzátette, a Magyar-Koreai Gazdasági Együttműködési Bizottság holnapi ülésén a turizmus kiemelt napirendi pont lesz, a számok már most is igazolják törekvéseket és a két ország turisztikai együttműködésében rejlő további lehetőséget. A KSH adatai szerint a dél-koreai turisták száma jelentősen növekedett az elmúlt években, tavaly 120 ezren érkeztek Magyarországra. Dél-Korea a vendégek tekintetében első számú küldőpiacunk az ázsiai térségből - fűzte hozzá Varga Mihály.

 

NM/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu