Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Keleti Nyitás hírek

Varga Mihály a Kazahsztánnal való együttműködési lehetőségekről beszélt

2014. September 02. 21:20
Varga Mihály a Kazahsztánnal való együttműködési lehetőségekről beszélt

A nemzetgazdasági miniszter úgy véli: a magyar vállalkozások egyre inkább megértették a keleti nyitás politika jelentőségét. A kormány pedig támogatja azokat a projekt alapú kezdeményezéseket, amelyek a keleti nyitásban érintett országokban a piacra lépést segítik.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke, Rusztemov Nurbah, Kazahsztán rendkívüli és meghatalmazott nagykövete

Erről Varga Mihály a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) magyar-kazah tagozatának gazdasági fórumán beszélt. A nemzetgazdasági miniszter, aki a magyar-kazah gazdasági együttműködési kormányközi bizottság elnöke is, elmondta: Magyarország stratégiai partnere Kazahsztán, a két ország közötti együttműködési lehetőségek köre meglehetően széles.


Varga Mihály arról a törekvésről is beszámolt, hogy még ebben a kormányzati ciklusban, lehetőleg két éven belül közvetlen légijárat közlekedjen a két ország között.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy Fehéroroszország és Kazahsztán szoros vámunióban van Oroszországgal, és vegyesvállalatok révén ezt a piaci lehetőséget célszerű kihasználni.

MTI/MCOnet


Fotó: Dede Géza

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu