Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Keleti Nyitás hírek

Ülésezett a magyar-vietnami gazdasági vegyes bizottság

2015. March 23. 21:03
Ülésezett a magyar-vietnami gazdasági vegyes bizottság

Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős külügyi államtitkár vett rész Hanoiban a magyar-vietnami gazdasági vegyes bizottság márciusi ülésén.

Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős külügyi államtitkár Háromnapos ülést tartott márciusban a magyar-vietnami gazdasági vegyes bizottság Hanoiban. Az ülésen áttekintették a kétoldalú együttműködés legfontosabb területeit, különös tekintettel az üzletfejlesztés, az energetika, az infrastruktúrafejlesztés, az infokommunikációs technológia, a tudományos és technológiai együttműködés, a mezőgazdaság, a vízgazdálkodás, az egészségügy és egészségipar, az oktatási és kulturális kapcsolatok és a turizmus területére.

A bizottsági ülést követően magyar-vietnami tárcaközi turisztikai megállapodást írtak alá a felek, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. és a Vietnami Kereskedelemfejlesztési Ügynökség (VIETRADE) pedig megállapodást kötött az együttműködésről.

A vegyes bizottsági ülés idején Hanoiban magyar-vietnami üzleti fórumra is sor került, ezen összesen 16 magyar cég és 150 vietnami vállalkozó képviseltette magát.

 

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu