Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Keleti Nyitás hírek

Újabb magyar nagyvállalati beruházás indult Oroszországban

2021. July 13. 11:00
Újabb magyar nagyvállalati beruházás indult Oroszországban

Oroszország tatárföldi régiójában kezdett nagyberuházásba a MOL és a Pannon Egyetem. A közös beruházás által különleges technológián alapuló gumibitumen gyárat épít a MOL.

Gumibitumen gyárat épít Oroszországban a MOL. A beruházást megnyitó ünnepség Nyizsnyekamszk város közelében volt, ahol Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is felszólalt. A külügyminiszter elmondta, hogy új korszak indult a magyar gazdaság életében, hiszen egyre több az olyan magyar nagyvállalat, amelyek képesek jelentős beruházásokat végrehajtani külföldön.

 

"Magyarország mindig is nyitott gazdasággal rendelkezett, de ez azt jelentette, hogy a külföldről Magyarországra érkező beruházások nagy jelentőséggel bírtak. Mostanra azonban új korszak kezdődött azzal, hogy vannak olyan magyar vállalatok, olyan regionális multik, amelyek külföldön jelentős és versenyképes beruházást tudnak végrehajtani. A legnagyobb és legerősebb ilyen magyar multi a MOL" - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

 

A külügyminiszter azt is kiemelte, hogy a tatárföldi régió kulcsszerepet tölt be a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokban, hiszen jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy közel 100 millió dollárral nőtt Magyarország Oroszországgal folytatott kereskedelmi tevékenysége 2021 első negyedévében.

 

Forrás és kép: MTI, Szijjártó Péter hivatalos Facebook-oldala
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu