Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.27. - Tuesday, Ákos, Bátor napja van.

Keleti Nyitás hírek

Szijjártó Péter: Átalakul az azeri-magyar együttműködés felépítése

2016. March 05. 19:33
Szijjártó Péter: Átalakul az azeri-magyar együttműködés felépítése

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bakui munkalátogatása során, melyre Orbán Viktor kíséretében tett sort, a következő kijelentést tett: Az elmúlt időszak változásai miatt át kell alakítani a gazdasági együttműködés struktúráját.

Az olajárak folyamatos csökkenése, az orosz gazdaság visszaesése és a nemzeti valuta leértékelődése nyomán a magyar gazdaságnak át kell állnia az egyszerű termékexportról az informatikai megoldások által vezérelt szolgáltatásokat is tartalmazó, magas hozzáadott értékű exporttermékek és -szolgáltatások értékesítésére - fejtette ki Szijjártó Péter.

 

Szijjártó Péter, Azerbajdzsán

Szijjártó Péter: Átalakul az azeri-magyar együttműködés felépítése

 

Szijjártó Péter hozzátette: a kétnapos munkalátogatás során 5 területen próbálnak eredmény elérni, megállapodást írnak alá közös fejlesztési alap létrehozásáról, amelynek keretében magyar elektronikus informatikai megoldásokat kínáló vállalatok sikeresek lehetnek az azeri piacon.

 

Az infrastruktúra-fejlesztés tekintetében 100 millió forint keretösszegű szerződést már sikerült magyar cégeknek kötniük utak, hidak építésének tervezésére, és ha ez a munka sikeres lesz, a kivitelezési munkálatokban is lehetőségünk lesz részt venni, az energetika területén a Mol és a Socar vállalatok együttműködését próbálják meg kiépíteni. Magyar vízgazdálkodási cégeknek pedig jelenleg 2 millió eurónyi szerződésük van Azerbajdzsánban, most további piacot igyekeznek szerezni nekik - tette hozzá Szijjártó Péter.

 

MTI/MCOnet

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu