Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Keleti Nyitás hírek

Seszták Miklós atomenergiai megállapodást írt alá Szaúd-Arábiával

2015. October 20. 08:51
Seszták Miklós atomenergiai megállapodást írt alá Szaúd-Arábiával

2015.október 19-én Rijádban írták alá azt az együttműködési szerződést, mely az atomenergia békés célú felhasználásáról szól.

 

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter ünnepi beszédében elmondta, egy ország nukleáris iparának alapját a képzett humán erőforrás jelenléte képezi. Magyarország évek óta nagy hangsúlyt helyez az atomenergia bevezetését tervező országok szakmai segítésére, ami elsősorban a 30 éves üzemeltetési tapasztalat és 50 éves oktatási, kutatás-fejlesztési gyakorlat átadását jelenti.

 

Seszták Miklós, Szaúd-Arábia

Seszták Miklós atomenergiai megállapodást írt alá Szaúd-Arábiával


A most aláírt megállapodás lehetőséget biztosít az atomenergetika területét érintő tudományos és műszaki információk, szabadalmak, technológiák megosztására, kutatók, mérnökök és műszaki szakemberek cseréjére, képzési programok, közös kutatócsoportok szervezésére és műszaki segítségnyújtásra.


A látogatás során aláírásra került még egy nagyon fontos dokumentum, név szerint az MVM OVIT Zrt. vegyesvállalat alapításáról szóló megállapodás, melyet a szaúdi Arabian International Company acélszerkezet-gyártó társasággal kötött hazánk. 


A megállapodás aláírása lehetővé teszi hazai számára, hogy a jövőben elindulhassanak a helyi távvezeték- és alállomás-építési tendereken, és sikeres pályázat esetén az elnyert projekteket fővállalkozói konstrukcióban hajthassák végre a királyságban.

NFM/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu