Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.23. - csütörtök, Beáta napja van.

Keleti Nyitás hírek

Rendkívül pozitívak az oroszok a magyar cégekkel való együttműködéssel kapcsolatban

2015. október 21. 18:38
Rendkívül pozitívak az oroszok a magyar cégekkel való együttműködéssel kapcsolatban

2015.10.20-án kedden, Budai Gyula az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésért felelős miniszteri biztos nyilatkozott az utóbbi időben tapasztalt változásokról.

 

Nyilatkozatában elmondta, Pozitívan fogadták az orosz partnerek az Oroszországban már referenciával rendelkező magyar mezőgazdasági cégekkel való együttműködést, melyről oroszországi munkalátogatása során tárgyalt.

 

Budai Gyula mezőgazdasági együttműködésről, beruházásokról tárgyalt hétfőn Szentpéterváron Leningrád megye kormányzójának gazdasági helyettesével, kedden pedig Novgorodban találkozott a megyei kormányzó helyettessel, a találkozókon a helyi mezőgazdaságért felelős vezetők is jelen voltak.

 

Budai Gyula

Rendkívül pozitívak az oroszok a magyar cégekkel való együttműködéssel kapcsolatban

 

A a szentpétervári tárgyaláson több olyan magyar céget is az orosz fél figyelmébe ajánlott, amelyek mezőgazdasági gépgyártás, állattenyésztés, zöldség-gyümölcs feldolgozás, tejüzemek létrehozása területén Oroszországban befektetésekkel, referenciákkal rendelkeznek, és ismerik a helyi előírásokat.


Novgorodi látogatását úgy összegezte, hogy konkrét projektekhez ajánlottak Oroszországban szarvasmarha tenyésztés és tejfeldolgozás területén komoly referenciával rendelkező magyar cégeket, továbbá érdeklődés volt az állattenyésztési technológiák, a komplex szarvasmarha-telepek és tejfeldolgozó üzemek létrehozása iránt is, és együttműködési lehetőség látszik az aqua-kultúra témában is.

 

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu