Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.14. - vasárnap, Marcell napja van.

Keleti Nyitás hírek

Megállapodtak a kínai-magyar légi Selyemútról

2021. április 28. 09:50
Megállapodtak a kínai-magyar légi Selyemútról

Fontos gazdasági előrelépést jelent Magyarország és Kína számára is az április 27-én aláírt megállapodás, mely szerint létrejön a légi Selyemút a két ország közt. A Budapest Airport, a kínaHenan Airport Group és a CECZ / Utlink kínai-magyar üzleti és logisztikai fejlesztő vállalat szerződött erről.  

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlése szerint a két ország közt megélénkülhet a légiáruszállítás, illetve kölcsönös logisztikai előnyökben is részesülhetnek a felek, akik a szabad és fair globális kereskedelmet támogatják.  

 

Már tavaly ősszel is indult közvetlen Budapest-Csengcsou légiáruszállító járat, márciusban pedig további kettőt indítottak heti kétszer, napi 15-20 tonnányi árut mozgatva a levegőben. Az ITM szerint az összeköttetés most kedden, a 100. üzemeltetett járattal új mérföldkőhöz érkezett. A mostani megállapodás részeként napi több tíz tonnányi árut mozgatnak majd meg a Selyemúton áprilistól. 

 

A tervek szerint Közép-Európa teherszállítási, logisztikai és elosztó központjává válhat Magyarország. Ennek fényében még egy új logisztikai bázist is építenek 2-3 éven belül a repülőtérre. Emellett egy budapesti, több tízezer négyzetméteres kínai logisztikai gyűjtő-elosztó központ kialakításáról is egyeztettek a felek.  

 

 

M.A. 

Forrás: mti 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu