Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Keleti Nyitás hírek

Magyarország Közép-Kelet Európa egészségipari központjává válhat

2016. February 25. 14:39
Magyarország Közép-Kelet Európa egészségipari központjává válhat

Varga Mihály  Szöulban tett munkalátogatása során jelentette ki: Magyarország Közép-Kelet Európa egészségipari központjává válhat a közel jövőben, ugyanis a Semmelweis Orvostudományi Egyetem (SOTE) és a Samsung Medison vállalat együttműködési szerződést írt alá. A megállapodás a SOTE és a modern diagnosztikai gépeket gyártó Samsung magyarországi oktatási központ létrehozásáról állapodott meg.

Varga Mihály példaértékűnek nevezte a SOTE és a Samsung Medison több évre visszatekintő együttműködését, amelynek köszönhetően a dél-koreai vállalat a világon a legmodernebbnek számító high-tech képalkotó innovációját telepíti a Semmelweis Egyetemre, és itt hozza létre az ehhez kapcsolódó képzési központot.

 

Samsung, SOTE, együttműködés

Magyarország Közép-Kelet Európa egészségipari központjává válhat

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondtaa, hogy a távol-keleti cég döntésében komoly szerepet játszott a világszínvonalú magyar tudományos és innovációs környezet, a befektetőbarát és támogató kormányzati politika, valamint hazánk gazdasági eredményei is. Magyarország jövője szempontjából alapvető fontosságú a nemzetstratégiai prioritások kijelölése, ami az iparstratégiánk közelmúltbeli elfogadásával meg is történt – tette hozzá. Varga Mihály kifejtette: ahhoz, hogy a kedvező pozíciónkat megtartsuk, sőt tovább javítsuk, erősítenünk kell az innováció-vezérelt ágazatok súlyát. A legdinamikusabban fejlődő, innovatív ágazatok közé sorolta Varga Mihály az egészségipart, amely esetében Magyarországnak kiemelten nagy lehetőségei vannak. „Ambiciózus célt tűztünk ki magunk elé: Magyarország váljon Közép-Kelet Európa egészségipari központjává” – fűzte hozzá.

Szél Ágoston, a SOTE rektora és Spittle Wayne, a Samsung Medison elnök-helyettese által aláírt megállapodás szerint a Semmelweis Egyetemen lesz a cég közép-kelet-európai  régiójának oktatási központja, így képzésein orvostanhallgatók, valamint végzett orvosok sajátíthatják el a legmodernebb diagnosztikai eljárások technikai alapjait.

 

NM/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu