Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.14. - vasárnap, Marcell napja van.

Keleti Nyitás hírek

Kínából újabb 1,2 millió Sinopharm-vakcina érkezett, bőven a teljesítési határidő előtt

2021. május 18. 11:20
Kínából újabb 1,2 millió Sinopharm-vakcina érkezett, bőven a teljesítési határidő előtt

A hétvége folyamán Kínából újabb 1,2 millió Sinopharm-oltóanyag érkezett Magyarországra, ráadásul közel két héttel a május végi határidő előtt szállították le ezt a mennyiséget is a kínai partnerek - közölte Szijjártó Péter.

Az újabb adag vakcinákkal már 4,5 millióra nőtt azon vakcinák száma, amelyeket Kínából rendelt és kapott meg Magyarország, valamint ezáltal összesen 6,5 millió keleti vakcina érkezett már Magyarországra, amelyek nélkül lehetetlen lett volna elérni a jelenlegi beoltottsági mutatókat. Ezek a vakcinák rendkívül fontosak annak érdekében, hogy minél hamarabb elérje Magyarország a következő célt, az 5 millió beoltottat - mondta Szijjártó Péter.

 

A külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalára közzétett videóban külön köszönetet mondott a kínai partnereknek, hogy a teljesítési határidő előtt megérkezett az újabb vakcina szállítmány, valamint emlékeztetett, hogy a Sinopharm-vakcina globális használatát már a WHO is engedélyezte az elmúlt hetekben, így mindenki meggyőződhet arról, hogy ez az oltóanyag is biztonságos és hatásos a járvány elleni harcban.

 

Forrás: MTI, Szijjártó Péter Facebook-oldala
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu