Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.08. - hétfő, László napja van.

Keleti Nyitás hírek

Kína és az EU együtt védenék a fogyasztókat és a kereskedőket a hamisítástól

2020. november 24. 11:50
Kína és az EU együtt védenék a fogyasztókat és a kereskedőket a hamisítástól

Kereskedelmi megállapodás léphet életbe 2021 elejétől a Kína és az EU közt folyó jelenlegi tanácskozások alapján. Az egyezkedés célja az eredetmegjelölések jogszerű használatának biztosítása, erre most az Európai Tanács is rábólintott, így szinte már csak az aláírás van hátra. 

Ezzel a fogyasztók látókörébe kevesebb hamisítvány kerülhet. Ha sikerül tető alá hozni a megállapodást, 100 európai áru Kínában, 100 kínai áru Európában élvezhet védelmet, a listát a későbbi évek során bővítik még.  

A Kínából érkező áruk közül rengeteg fűszert, gombákat, gyümölcskészítményeket, teákat, rizst érint a szabályozás, de a listán találhatunk dísznövényeket, bort, friss halakat vagy jakhúst is. 

 

Több tonna export és import áru cserél gazdát évente

 

A földrajzi árujelzők gyakorlatilag olyanok, mint a már jól ismert védjegyek, ezeket rakják a termékekre azok eredetiségének bizonyítása céljából. Nem minden termék kaphat ilyet, adott földrajzi területről származó, jó hírnévnek örvendő élelmiszerekre kerül ezekből. Ilyen Európában a pármai sonka, a görög feta vagy a lengyel vodka. Mindezzel a kereskedő feleket is védik, hiszen magasabb áron adhatják el a magas minőséget képviselő termékeiket, ha bizonyítani tudják eredetiségüket.  

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu