Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Keleti Nyitás hírek

Jelentős fejlődés várható a koreai-magyar kapcsolatokban

2016. February 28. 20:48
Jelentős fejlődés várható a koreai-magyar kapcsolatokban

Jelentős fejlődés várható a koreai-magyar kapcsolatokban - mondta Varga Mihály dél-koreai munkalátogatás során.

Varga Mihály így nyilatkozott: Joo Hyunghwan, Dél-Korea kereskedelmi, ipari és energiaügyi minisztere által vezetett tanácskozáson a kétoldalú gazdasági kapcsolatok bővítésének lehetőségeit vitattuk meg. A plenáris ülésen részt vevő szakemberek és üzleti partnerek egyetértettek abban, hogy az élelmiszeripar, az autóipar, a gépipar, a biotechnológia, az egészségipar, az elektronika, a tudományos-technológiai, valamint a turizmus területen várható jelentős fejlődés. 

Varga Mihály külön tárgyalásokat folytatott Minh Minhonggal, a Koreai Turisztikai Hivatal elnökével, valamint Yang Moo Seunggal, a Koreai Utazási Irodák Szövetségének elnökével. A két fél által aláírt dokumentumok szerint a Magyar Turizmus (MT) Zrt. a jövőben együttműködik a Koreai Turisztikai Hivatallal, valamint a Koreai Utazási Irodák Szövetségével.

 

Varga Mihály, koreai-magyar kapcsolatok

Jelentős fejlődés várható a koreai-magyar kapcsolatokban

 

Varga Mihály hozzátette, a dél-koreai vállalatok magyarországi tőkebefektetése folyamatosan növekszik, jelenleg mintegy 40 koreai vállalkozás – köztük a Samsung cégcsoport több leányvállalata – működik Magyarországon, és csaknem 25 ezer munkavállalót foglalkoztatnak.

Varga Mihály bejelentette: a GVB keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium és a koreai Small and Medium Business Administration között a kis- és közepes vállalkozások közötti kapcsolatok fejlesztéséről szóló együttműködési megállapodás is született.

NGM/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu