Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.23. - csütörtök, Beáta napja van.

Keleti Nyitás hírek

Japán vállalatok fektetnek be és hoznak létre munkahelyet Magyarországon

2015. március 04. 12:05
Japán vállalatok fektetnek be és hoznak létre munkahelyet Magyarországon

Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár kétnapos munkalátogatásra Tokióba utazott, ahol fontos tárgyalásokon vett részt  és számos japán élelmiszeripari vállalat vezetőjével találkozott.

 

Magyar Levente kétnapos munkalátogatásra utazott Tokióba

 

Tokióban a „Foodex Japan 2015” Nemzetközi Élelmiszeripari kiállításon 2015. március 3-6. között a  Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., továbbá a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében magyar borászok és húsipari cégek mutatkoznak be - ismertette a Külügyminisztérium. Az eseményen Magyar Levente elmondta, hogy Japán Európán kívül a legnagyobb felvásárló piaca a magyar élelmiszeripari termékeknek. A gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár emellett hivatalos útján megbeszélést folytatott Kiuchi Minoru japán külügyminiszter-helyettessel és Saiki Naokoval a japán külügyminisztérium külgazdaságért felelős főigazgatójával is.

 

 

Egy japán autóipari vállalat 15 milliárd forintos beruházást tervez Magyarországon
A magyar-japán kapcsolat a keleti nyitás kormányzati stratégia sikertörténetének tekinthető. Magyar Levente bejelentette: egy japán autóipari vállalat 50 millió eurós (15,25 milliárd forintos) beruházást és kétszáz munkahely létrehozását tervezi a közeljövőben Magyarországon. Emellett a Nissin Foods nevű, Kecskeméten működő japán élelmiszeripari vállalat tervezi kapacitásának megkétszerezését és ugyancsak kétszáz munkahely teremtését, valamint az Esztergomban működő Diamond Electric nevű vállalat millió eurós nagyságrendű fejlesztésbe kezd a következő években.

 

 

Fotó: KKM

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu